söndag 24 januari 2010

Dansfest

Vi gillar att se på de som dansar, vare sig det är på TV med Let´s Dance eller dansarna i klubben, ofta har det varit tävlingsdans. I går var det klubbfest och nyfikna som vi var så åkte vi dit för att se hur dom hade det. Det var fullt i lokalen med barn, ungdomar, föräldrar, kursdeltagare och medföljande partners. Ja alla åldrar från 4 år och upp till 70 år. Givetvis skulle man ha något i magen först, att dansa på tom mage är inte bra, här krävs det energitillskott. En bra idé var att varje familj tog med en paj, sallad fixade klubben. Ett fint knytis som dessutom blev billigt och med pajer för alla smaklökar. Till efterrätt glass med hemlagad chokladsås och kaffe. Sen var det dags för dans. Alla tävlingsdansare fick bjuda upp någon som inte var tävlingsdansare. Så ställde sig alla i ring och yttre ringen fick gå 5 steg fram, snopet att inte få dansa med den man valt. Natuligtvis trodde alla att det var dags för bugg...men oj vad fel dom hade. När speakern läste upp defenitionen av en dans....... så var det tango.
Nu fick man se många roliga tangodansare. Är man ungefär lika långa så är det väl OK, men vad gör man när damen är i mini.
Jo då får man gå ner på knä. Nästa dans som skulle testas visade sig vara en balett...och hur många kunde den dansen? Även här blev det lite improvisation. Att man fick plusspoäng för lyft eller andra figurer tände några på. Till final tog sig 3 par....även här blev det några annorlunda danser som tvist, rumba och en bugg. Att festen var uppskattad märktes och så många glada skratt åt vinnarparet som verkligen bjöd på sig själva i en sexig rumba. En sån här fest knyter samman alla medlemmarna, tävlingsdansare eller kursdeltagare alla tillhör samma klubb. Alla hade lika roligt både barn, ungdomar och vuxna.Och visst blev det bugg resten av kvällen, så svetten rann efter ryggen på många.

1 kommentar:

  1. Syns att ni hade kul!
    Vilken bra ide' med pajerna, det ska jag komma ihåg när det blir knytis nästa gång.

    SvaraRadera