söndag 20 december 2009

Snö och kallt.

Oh vad härligt det är med kyla och snö. Det är ju så man minns barndomens jular. Snö och ca -10gr och en sparktur på knarrande snö. Förr kunde man ta med ungarna på en kälktur men det går inte idag för nu grusas det friskt.
I dag var Tomas (sonen) här och han ville kolla isen, den var 10-12 cm ungefär 20 m från stranden, lite tunnare ju längre ut han kom. Tomas är den av våra barn som gillar vintern bäst, redan som 3 åring traskade han runt på skidor så fort gräset var vitt av frost. Han älskar när det kommer snö och sjön fryser så han kan fiska eller åka skridskor. Så på Julafton blir det nog skridskoåkning.
I skidbacken sprutas det konstsnö för fullt, dom räknar med att öppna skidbacken på tisdag. Så härligt för alla unga och gamla som åker skidor eller snowboard. Förra året åkte vi till Kläppen för vi ville ha en vit Jul, det behöver vi inte i år. Många gånger har vi funderat på att ta husbilen upp till fjällen men.....vi har hyrt stuga i stället. Och tur är väl det för det har varit ner till-25 gr och då hade nog inte vår husbil klarat den kylan, den är ju gjord i Italien och där är det ju inte så kallt.
Nu har det gått 3 veckor sedan vi sist var ute med husbilen och det börjar dra i restarmen igen. Men eftersom vi inga vinterdäck har, så får vi allt stanna hemma ett tag till. Den här vyn har vi framför oss, vi får väl njuta av den tills vidare och drömma och planera om de utflykter med bilen, vi ska göra till våren.

2 kommentarer:

  1. Fin bild! Och visst är det härligt med snö!? Det känns som riktigt vinter och riktig jul! Vi åker visserligen utomlands om några dar, men i Ukraina (dit vi ska) är det visst ä n n u kallare!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att tomas är glad, hoppas det håller is sig tills jag kommer hem i feb. Inte kylan men isen! hehe

    SvaraRadera