måndag 7 december 2009

Julklappar och Klädinsamling

Häromdagen kom en lapp i vår brevlåda om klädinsamling. Om vi packade ner i plastpåsar och ställde utaför dörren så skulle de hämtas upp.
Genast började jag rensa i garderoben det blev en stor hög. Idag ska jag ta resten av lådorna och garderoberna.
Tänk vad vi samlar på oss, och hur ofta är det inte som man tar i ett plagg och tänker ....ja om jag går ner några kilo så kan jag kanske ha den .....att det ska vara så svårt att slänga kläder som man inte använder eller har blivit för smått...(av någon konstig anledning).
När jag tittar närmare på mitt hem så har jag(vi) samlat på oss en hel del saker under åren, och så är det nog i de flesta hemmen. Vi har ju ett överflöd om man jämför med många andra länder.
Och nu är det snart jul med massor av julklappar.... nödvändiga eller onödiga. Postlådan är full av reklam om vad alla våra kära kan tänkas önska sig i julklapp.
Tyvärr måste jag erkänna att jag är en av dessa som har älskat att köpa julklappar åt alla. Högen under granen har varit enorm ibland.
Men nu ska jag ta itu med insamlingen, kanske kan våra påsar med kläder och mjukisdjur glädja några och komma till nytta.
Ibland kan man ha ganska kul när man rensar i gamla kläder och tillhörigheter. Jag minns när vi skulle rensa bland moster Axas saker (hon som skulle varit ca 120 år idag) då hittade vi bland annat gamla hattar, som barnen tyckte var kul att klä ut sig i. Och visst hade vi kul när vi provade gamla kläder. Man kanske ska spara lite på vinden så barnbarnen kan få ha roligt, om så där 30 år.

3 kommentarer:

 1. Det man har kastat från typ -70 talet det är ju sådant som barnen säger. Mamma har du haft sådana, varför kastade du det. Men det var ju säkert på -80talet redan när modet ändrades, man tänkte att detta vill man nog aldrig sätta på sig igen. Det skulle man säkert inte gjort, för de hade som sagt vart urväxta...
  Men V jeans, utsvängda brallor, bussaronger, palestina sjalar kom ju tillbaka. Nu har även tightsen fån 2000 talets början blivit på modet, fast nu med långtröja istället för kort tajt t-shirt. Vänta är väl bara på att skipantsen med hälla nder foten kommer igen....
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Ja allt kommer tillbaka, med ungefär 20 års mellanrum. Jag som älskar skor har inte kunnat kasta alla så dom finns på min vind, från -60 talet och framåt. Tyvärr så växer även fötterna :-)

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad att jag inte är en samlare, hur skulle jag då kunna vara den flyttfågel jag är hehe. Tur att du finns syster som tar vara på saker.

  SvaraRadera