onsdag 9 december 2009

Semesterminnen

Kom att tänka på, när jag satt och sorterade kort, så många trevliga människor man möter när man är ute med husbilen. För två år sedan var vi ute och åkte på östkusten, närmare bestämt runt Valdemarsvik. Vi hade åkt på små slingriga vägar och varit ut till Gryt för att söka nattplats.

Eftersom vi inte hittade något bra ställe, for vi tillbaka till Valdemarsvik och småbåtshamnen, som vi hade sett, innan vi for till Gryt. Vi fick sällskap av en liten Westfalia från Tyskland. (Kan ses bakom vår bil) De två ungdomarna spelade freespee på planen och vi kom i samspråk med dom, då maken kan en del tyska. Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans och på morgonen intog vi vår frukost ihop. Ungdomarna skulle fara vidare mot Stockholm och vi vände hemmåt efter att dom fått vår adress. Det gick en vecka och döm om vår förvåning när vi kom hem en em och dom satt och väntade på oss. Dom stannade i 3 dagar, och det var dom varmaste dagarna den sommaren. Dom hade verkligen tur med vädret. Våra pojkar, som är i ungefär samma ålder, tog med dom ut på sjön, där dom åkte vattenskidor och fiskade. Det blev också ett besök vid Kroksjön och sedan High Chapparal, som uppskattades mycket. I somras träffade vi dessa trevliga ungdomar från Stuttgart igen, när vi var på semester, och fick några fina dagar tillsammans. Nu har vi fått ett samtal från dom där dom önskar att komma till Sverige till Nyår. En stor önskan är att kunna gå på isen och fiska och gärna åka snowboard i vår skidbacke. Svårast blir väl att lova att sjön fryser, backen börjar dom spruta så fort termometern går ner under noll, så det kan faktiskt gå att åka snowboard. Nu ser vi alla fram emot att dessa trevliga ungdomar kommer hit.

Ja tänk så roligt det är att vara ute med husbilen och få göra så många trevliga bekantskaper. Nu längtar jag till sommaren, får väl nöja mig med att titta på korten från förra sommaren.

1 kommentar:

  1. Vad kul att läsa! Det är ju såna här möten som gör resandet så roligt! Vi fick väldigt bra vänner från Holland en gång när vi reste i Kenya. De kom sedan och hälsade på oss i Sverige... Förhoppningsvis gör vi många trevliga bekantskaper under vår husbilsresa i sommar också! ;)

    SvaraRadera