tisdag 8 november 2022

Storm och windsurfare



 Natten till lördagen var det storm. Vi trodde bilen skulle välta så blåste det. På morgonen hörde vi en motorsåg som var igång. Det visade sig att flera små träd hade gått av i stormen och nu var kommungubbarnas städpatrull i farten med att rensa upp. Inom en timma så hade de rensat rent på parkeringen. 

Vi är inte många som har hittat hit ca 7-8 st, och de flesta är från Tyskland, någon Belgare, men inga svenskar. Här finns toaletter som funkar, vatten kan man hämta i handfaten och om man behöver el så finns det på toaletten. Polisen åker förbi flera gånger och kollar att man sköter sig. Här kan man bara stå när det inte är säsong, då är vi förbjudna här.

Det här är en populär plats för windsurfare, det märktes i lördags efter stormen, då var det hundratals ute och surfade på vågorna.


En del ser ut att vara nybörjare och andra superduktiga.


Man måste vara stark i armarna för att hålla dessa segel.



De som hade andra typer av segel måste ha både styrkan i armarna och balansen när de slår runt, för annan riktning.




En del passade på att vila och kolla på de andra.



Vi hade verkligen mycket att titta på under lördagen, men även en del under söndagen, fast då hade blåsten lugnat sig.
På måndagen for vi iväg för att proviantera lite, samt tömma avloppet. Hittade en Basar Asia och kunde inhandla lite småsaker till barnbarnen och silverteip, som vi saknade. 
Idag kom de och målade alla strecken på parkeringen, då passade vi på att åka och ställa oss på parkeringen i L´Estartit, dit vi kom första gången. Nu var det mer plats för oss.


Inte många badande idag, det blåser för mycket, men fiskarna trotsar blåsten. Om de får något? Inte ofta vi sett någon som fått napp.


Nu fick Ingemar användning av silvertejpen. 😊



Snart är det dags för oss att börja åka mot norr, för här i Spanien ska det tydligen bli Transportstrejk på söndag natt och den vill vi inte hamna i.






3 kommentarer:

  1. Oj vilka vindar ni haft, tur bilen klarade sig. Vi kan förstå att det blev något av julafton för alla vindsurfare i vågorna som kom efter stormen.
    Här brukar vi säga att det som inte kan lagas med silvertejp är inte lönt att laga och det verkar som om Ingemar är av samma åsikt.
    Det är väl smart att lämna Spanien om en transportstrejk bryter ut för då vet man aldrig vad som händer.
    Ha det fortsatt gott!

    SvaraRadera
  2. Ja det har blåst mycket den sista veckan vilket gjort att vi inte kunnat bada. Vi vill inte bli sittande i lastbilsköer, måste vara hemma runt den 23. Nu får vi njuta de sista dagarna av solen, när den är framme, sen blir det handla lite vin mm innan vi drar över gränsen.

    SvaraRadera
  3. Läste på Sv magasinet att det skall bli strejk i många olika företag, så ni gör nog klokt i att lämna Spanien …..kramar

    SvaraRadera