fredag 4 november 2022

Vi åker till Santa Pau

Onsdag morgon och vi vinkar hejdå till Arne och Carita. Sedan var det dags för oss att också ge oss iväg. Jag hade tidigare ringat in ett område på kartan som verkade intressant, Santa Pau och Castellfollit de la Roca 


Ställer in Gps, men den vill ta oss på de större vägarna och jag hade sett en mindre och vacker väg som vi valde att åka.


Visserligen kurvig och tyvärr inte den utsikt jag hade förväntat mig.


Vackra landskap åker vi igenom, men också mycket växtlighet vid vägen.



I Santa Pau finns en bra ställplats, men utan service  av VA. Många parkeringsplatser, men endast för personbilar, bra hänvisning för husbilar och turistbyrån intill. Att det gick att sova här visste vi inte innan, men nu stannar vi för natten också.   
N42°08’46” E2°34’07”


På med vandringsskorna och nu var det dags för att ta sig en titt på den gamla staden Santa Pau, med dess drygt 1500 invånare, som är uppbyggd kring torget Placa Major.


För att ta sig dit kunde man antingen följa vägen och komma in från parkeringen eller som vi, gå ner till en gångväg och bro och upp för en massa trappor.



Vissa växter ser inte ut att behöva jord, cement går lika bra.


Kommer upp på en terass där staketet var gjort av gamla verktyg.




Går in mellan husen och hitter på andra sidan en fin utsikt.



Hittar en genomgång.


Så här såg det ut åt andra hållet.


Kommer fram till torget och här fanns tavlor på hur det hade sett ut på kanske 1920 talet och nu dagens förbättrade utseende.


Här fanns en restaurang, men vi valde att gå vidare. 


Finns inte så mycket historia att berätta, men det är en gammal by det märks.


Tog även en titt inne i kyrkan.


Inte nog med att byn är gammal och bevarad, inredningen sparas också. Den här bänken och bordet har nog många år på nacken.


Härliga cyklamen i karet.


Trots att det bara finns några få gator i byn, så lyckas man ändå med att köra in småbilar. I några hus bor det folk i andra är det tomt.


Den här balkongen såg ändå väldigt osäker, att gå ut på.



När vi sett klart gick vi tillbaka över bron med de vackra blommorna.


Efter en promenad på ca 2,8 km, var vi tillbaka på ställplatsen, satte vi oss vid borden som fanns, med varsitt glas vin och njöt av naturen.


Flyttade oss senare till husbilen och solen.


I morgon fortsätter vi mot nya mål.
Idag +22 med lite vind och naturligtvis sol.


1 kommentar:

  1. Vad många fina gamla byar det finns här i norra Spanien. Vi besökte ett par andra när vi vandrade norr om Barcelona. Ska bli kul att se vart ni ställer kosan härnäst!

    SvaraRadera