onsdag 16 november 2022

SM i dans och olycka

 Lördag den 12/11 satt vi bänkade vid datorn och följde SM i dans i Uppsala. Dansklubben Buggie från Ulricehamn skulle vara med och vi kände till flera av dansarna. Det var så länge sedan vi följt en danstävling att det var riktigt spännande att följa "våra" dansare, flera av dem har vi följt sedan tonåren. Till vår glädje så dansade de hem både SM silver i Boogie woogie, SM guld i dubbelbugg och SM guld i Bugg +35. Det var värt alla GB som gick åt för att följa våra duktiga Buggiedansare. STORT GRATTIS till dem alla.

Dagen efter var det dags för oss att fortsätta genom Frankrike. Vi hade riktat in oss på den ställplats i Veyrac som vi besökte på nervägen.


Vi är inte riktigt överens med vår nya GPS, den lurar ofta in oss på fel vägar och när vi kom till Bessen så ville den ta en väg genom stan och det var väl OK, om det inte hade varit marknad precis på den gatan och marknadsbilar stod lite överallt. Vi blev hänvisade av en Polis att ta en annan väg och gjorde så. Problemet var bara att här var gatorna enkelriktade och mycket trånga. 
Jag höll koll på min sida och Ingemar på sin, dessutom var det många parkerade bilar.


Då hör vi ett kraschande ljud....markisen sa Ingemar?....Nä det kom från din sida sa jag. Vi hade ju inte tittat uppåt!!!! En granne kom ut och hjälpte oss när vi backade ut. Han fick våra uppgifter för att kunna skicka oss ev räkning. Det visade sig att vi hade stött till en luftvärmepump, som satt väldigt lågt på väggen. 
Nu blev det, som tur var, inte så stora skador på den, den hade tryckt uppåt och lossnat en skruv från fästet. Skadorna på vår bil kollade vi när vi kom fram till ställplatsen i Veyrac.


Ställplatsen i Veyrac, kan vi rekommendera, ett bra stopp på resan trevliga ägare som bjöd på var sitt glas vin och billigt 10€ inkl el och VA. 


Det fick bli lite omplåstring med silverteip för att inte regnet skulle läcka in. Ingemar sa att det var mest ytligt och att han kunde fixa det hemma.


Passade på att fylla vatten och duscha när vi hade tillfälle. Sedan gav vi oss ut på vägen igen och den här gången valde vi motorvägen för det skulle bli oväder och ett riktigt sådant kom vi in i vid Montpellier.


Det var det värsta ovädret vi åkt i på många år, gick knappt att se bilarna framför oss.


När vi kört förbi ovädret var det dags för en fika och för att lugna ner oss, för det hade varit jobbigt att åka i detta väder.



Lyckades hitta en parkering för husbilar strax utanför Lyon, Chasse en Rhone vid en idrottsanläggning. Dit kom vi i becksvarta mörkret.  N 45°35’0” E 4°48’54”  
En bra plats med bord och bänkar och markerade 4-10 husbilsplatser.
Men som vanligt visade vår GPS en fel infart, så vi fick köra en runda innan vi hittade den rätta infarten.


Regn på natten men dagen såg ut att bli ljusare än gårdagen.
En del vägarbeten träffar vi på och nu undviker vi betalvägar och får det lugnare i trafiken.


Åker genom många typiska franska små byar.....


......och fina grönområden.



Får en varning om att snökedjor kan behövas i dessa trakter, men än så länge visar termometern på plussgrader.



Även idag kommer vi fram när det är mörkt. Regnet kom sedan vid 18 tiden och höll på hela natten.


Stannade för natten på en grusparkering i Bavans en liten by.
N 47°28’45” E 6°44’1”


7 kommentarer:

  1. Säger Grattis till "era" duktiga dansare. Men jösses vilket väder ni kom in i, verkligen otäckt att köra i. Och som toppen på det en skada på bilen, aj aj aj. Vilken tur att det bara blivit ytligt med tanke på regnvädret. Nu hoppas jag att det går fortsatt lugnt och bra hemåt. Kram till er båda.

    SvaraRadera
  2. Jag blev riktigt orolig när jag läste överskriften och ordet olycka. Tur det inte blev värre. Ni är verkligen modiga som ger er in på så smala gator men ibland har man ingen chans att ångra sig så då är det bara att hålla tummarna för det bästa.
    Vilket tråkigt resväder ni hade den ena dagen, tur det blev lite bättre sedan. Idag har vi haft regn merparten av dagen men i eftermiddag kom vi ut i lite solsken även om det blåste kalla vindar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade ju inte tänkt åka där, men hade inget val. Det var ju en gammal by och hade GPSen valt rätt så hade vi inte behövt åka in där. Den vill alltid ta genvägar hur jag än ställer in den.

      Radera
  3. Fattar inte varför mina kommentarer försvinner. Hur som helst är det inte roligt att köra i sådant regnväder, hemskt. Att ni dessutom råkade ut för en skada på bilen är inte roligt Grrr, speciellt när det regnat. Fast det var visst en ytlig skada vad jag förstod som inte ger några fuktskador, med tanke på regnet.
    Fortsätt lugnt hem Kramkram

    SvaraRadera
  4. Tråkigt med olyckan, tur i oturen att det var ytligt. Nu undrar man ju vad ni har för GPS? Är på väg att köpa en ny och vill gärna veta vilken jag bör se upp med. //Richard Håkansson Höganäs

    SvaraRadera
  5. Ja ibland ska man ha otur, men Ingemar kan nog fixa skadorna. Vi har en ett år gammal Garmin Camper 780. Den är nog bra, bara man har lärt sig den. Jag glömde ta bort "undvik avgiftsvägar" och fick en väldigt lång omväg över Helsingör - Helsingborg, istället för att åka över Öresundsbron (med brobizz) som tur var så kom jag på felet och kunde ändra den.Lite svårt ibland att ställa in den som jag vill, men man lär sig väl.

    SvaraRadera
  6. Okej, tack för svaret och tack för fin blogg, som nyblivna husbilsägare är det alltid kul att läsa om långresor och drömma sig bort från novembermörkret. :)

    SvaraRadera