tisdag 1 november 2022

Ställplats Costa Brava Area och världen är bra liten.

Från Ruinerna av Empurius så åkte vi till en ställplats i L´Estartit Costa Brava Area. Enligt väderprognosen skulle det bli sämre väder alltså mer moln och kanske regn, därför tyckte vi det kunde vara bra att stå på el och ladda upp allt.

Vi hade tur fick sista elplatsen. 😀 N 42°2’56” E 3°11’27”


Vi hade inte mer än hunnit instalera oss när vi får se den första svenska bilen komma förbi. Snabbt fylldes stp med spanjorer och fransmän men även från Belgien, England och Tyskland. Här nere firas Alla Helgons Dag på tisdag och måndag är en klämdag, men inte röd dag, därav mycket husbilar ute och åker.
Nu åkte även grillen ut för första gången på den här resan.


Vi satt ute och njöt av solen (inga moln ännu) då kommer ett par fram till oss och hejar. Det var de i den svenska bilen. Inte nog med att vi var landsmän, de var från samma stad och bodde dessutom bara en bit från oss i Båtbyggerihusen. De kände väl till oss och vår husbil. Sen visade det sig att vi hade gemensamma vänner. Arne och Carita Holm hade också bott grannar med vår son Tomas när han bodde i båthusen. Ja ibland är världen liten! Och så trevligt med svenskar igen.


Söndag och helgdag.....alla affärer stängda, men vi behövde lite motion, så på med vandringsskorna och iväg in till centrum.


Vi såg hamnen, men på håll, får ta en närmare titt en annan dag.


Här firas Halloween, såg även några småpojkar med skelettutstyrsel.


Mycket folk på stranden.


Blommor i trädgårdarna


Det blev en promenix på ca 3 km. Kändes i höften när vi gick ut, men blev bättre efter ett tag, kanske lite träningsvärk också från Ruinerna.
Så här gick vi. Det ser så kort ut, men kändes längre.


Vid halv fem tiden gick vi bort till Arne och Carita och där fick vi testa på ett nytt spel som hette Steggolf. Riktigt roligt spel för hela familjen. 







Trots kvällsmörker så fortatte vi spela. Efter två spel hade lag Holm vunnit en gång och lag Lillvik en gång. Ett spel som Ingemar får tillverka hemma i vinter. Stort Tack för en trevlig kväll igen. 😍


Efter två dygn här, så bokade vi om till två till, för på tisdag är det ju röd dag här. Det är mycket spanjorer ute och åker med sina husbilar, då kan det kännas skönt att stå stilla i några dagar. Här på Costa Brava Area betalar vi 16€ inkl el. ställplatsen ägs av en mycket trevlig familj och är mycket välskött, samt ligger nära stan med affärer och bad. 
Vädret har varit riktigt fint och de där molnen har vi inte sett mycket av, temperaturen ligger på +22-24 gr och det är perdekt tycker vi.


5 kommentarer:

  1. Det kan kännas bra att stå still när det blir lite oro i vädret, att det sedan har varit fint är ju bara härligt. Ja tänk så liten världen är ibland och att ni dessutom bodde så nära varandra. Steggolf har vi också prövat och det är roligt. Sa detsamma till Jakob att han får tillverka ett sådant i vinter hihihi.
    Ha det fortsatt fint Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja steggolfen såg inte så svår ut att göra, men kulorna kan man skicka efter.

      Radera
  2. Visst är världen bra liten eller också är Ulricehamnare ett resande folk, så kul att träffas så långt hemifrån när ni också tänkt ligga still ett par dygn. Vi spelade stegholf med bl a Yvonne och Jakob då några hade med det till vår golftävling i Nora, så kul spel när alla kan vara med (men inte helt enkelt att få dem att fastna där man vill)

    SvaraRadera
  3. Har aldrig hört talas om detta spel, blir intressant att testa det nästa sommar. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. När du kommenterar via telefonen måste du nog logga in på Google eller vad det nu är. Annars svarar du anomymt. Tur jag vet vem du är 😁😍

      Radera