söndag 13 november 2022

Vi lämnar Spanien

 I torsdags den 10/11 var det dags att lämna Spanien för till helgen skulle det bli transportstrejk och då ville vi inte vara kvar. Innan vi gav oss iväg hade jag sett att det skulle bli marknad nere i centrum av L´Estartit, men innan dess tog vi en promenad ner till stranden.

Där blåste det som vanligt och i sanden hade någon fixat till en strandskulptur. Vad liknar den? En fågel en orm eller ett sjöodjur.... ja fantasin kan få spela.


Vi hittade marknaden, men att hitta en parkering var värre, vi fick gå en bit, men vad gör det när vi äntligen hade hittat en marknad. 😍 Ingemar tyckte inte vi behövde någon kasse, för vi skulle ju inte köpa, bara titta. 😄 Det första han hittade var strumpor, sedan blev det 2 flanellskjortor och jobbarbyxor. Han som inte skulle handla!😄
Jag blev inte utan heller, hittade en röd vinterjacka och en finare tröja. Vi var så nöjda, när vi gick tillbaka till husbilen för att åka vidare.


Vi åker vidare mot Frankrike.


Svänger av från den större vägen och blir omkörd av en MC, som inte hade så bråttom, när han väl kört om. Kanske en semesterfirare, med den packningen.


Nu hade vi siktat in oss på ställplatsen i Peralada  
N 42°18’21” E 3°0’31” med VA


Här var de i full gång med att asfaltera, kanske för fler husbilsplatser.
Det skulle finnas 6 platser, men vi var nog 10 st under natten. Några stälde sig med bara 1 m mellan. 😠 Natten var lugn, men de körde igång en maskin redan 7.00


Vi lämnade Peralada och for mot gränsen. Stannade i La Jonquera för att fylla på förrådet. Alla säger att det är så billigt vid gränsen , men det kan jag inte hålla med om, billigare i Tyskland.


Lämnar Spanien och tar gratis motorväg mot Frankrike, men betala sista biten in i Frankrike, fick vi göra ca 16 kr (1,50€)


Inte så ofta vi ser dessa små (gamla) bilar med sina smala däck.


Vi hade ställt in en Parkering i Plage des Pins, det visade sig sedan att koordinaterna var fel. Den här parkeringen hör till Casinot och restaurangen. 


Rätt koordinater är N 42°33’25” E 03°02’48” 


Här finns ca 100 platser, snällt av kommunen att tillåta husbilar här när det är lågsäsong från den 1/10 till den 15/4.  Det vi saknade var en automat för VA.
Sen har vi ju läst om de som själ husbilar i Spanien. Här finns en som har garderat sig och han var från England. Kanske något att tänka på för er som har en bil eller husbil stående långa perioder.


Passade på att ta en tur på den fina stranden, men även här gick det höga vågor och det var brant ner till vattnet.


Så vi fortsatte runt i byn, som är en riktig semester och turisparadis. Numera var det stängt nästan överallt. Någon enstaka glassbar och fik var öppet.


Vad gör man när det växer Pinjeträd ivägen, jo man bygger in dem.


Vackra blommor på vägen.


Om någon undrar över väder och temperatur, så har vi haft mest sol och sista veckan runt +22 med andra ord ett perfekt väder, men tidvis blåsigt. Vi blev 2 nätter här, men fortsätter nu vår resa mot norr och där väntar vi både regn och kyla så nu har vintertäcken plockats fram.



3 kommentarer:

  1. +22 grader i november låter väl alldeles perfekt. Nu får ni rulla så försiktigt hemåt där det lovas någon minusgrad i slutet av veckan så här ska det bytas till vinterdäck.

    SvaraRadera
  2. Ja nu är vi också på hemresa o har precis stannat vid en vingård utanför Barcelona.
    Vet du något mer om transportstrejken, total nyhet för oss!
    Annars ha en fortsatt bra hemresa

    SvaraRadera
  3. Ja vi är nu också på hemväg men har stannat till på en vingård nära Barcelona. Det var något nytt för oss det här med strejken?, har du mer info?
    Annars ha en fin hemresa!

    SvaraRadera