lördag 1 maj 2021

Husbilsutflykt, 1:a för i år

 I år blir det inget eldande på vår tomt. Vi har klippt upp allt skräp från tomten och det har hamnat i komposten. Därför tyckte vi det var bättre att ta husbilen på en utflykt och vädret skulle ju bli hyfsat med sol.....åtminstone åt det håll som vi styrde.


Första målet var Sollebrunn, eftersom vi hade upptäckt att de silverfärgade dekorationslisterna runt bilen hade börjat lossna. På vägen dit kör vi förbi Kobergs slott, som vi bara har skymtat från vägen, där åker vi över ett viltpassage. Tur att de gjort en sådan passage för nu är det viltstaket flera km, inte ens harar eller grodor kan komma förbi.



Så här ser Kobergs slott ut på närmare håll, men jag har lånat bilden från internet. 😀 Såg att där fanns en viltbutik också.

Vi kom fram till PR Husbilar lagom till vår kaffepaus och deras lunch. Ingemar fick sina dekorlister och blev ca 400 kr fattigare.


Vi fortsatte sedan mot Trollhättan för gasolfyllning. 


På väg mot Vänersborg får vi detta breda ekipage framför oss. Inte gick det att köra om heller och den tog upp båda filerna....men vi hade inte bråttom. Någon användning för ett sådant fordon hoppas jag vi slipper på ett bra tag för nu väntar vi på vårvärmen.


Kunde till slut fortsätta utan sinkande trafik.


 Kom till slut fram till den tänkta övernattningsplatsen och här stod redan 3 husbilar och senare kom några fler. Här står man gratis och utan servis, men det finns soptunna.
Djupedalen N 58°23'29", E 12°18'44" 


Förra året var vi här, men då var det mer grönska och dessutom fanns det de som badade. Fast det var ju en månad senare. 😁


Snabbt kom stolarna ut och vi satte oss att sola, den stund solen var framme, för molnen kom snabbt. På kvällen satt vi ute en stund, men kylan trängde snabbt på och äta fick vi göra inne i husbilen. Någon brasa såg vi inte till, men raketer hörde vi och vårsångerna fick vi lyssna till på radion. 
I morgon blir det en promenad på de fina promenadstigarna runt Dalboberget. 
Ha en trevlig fortsättning på Valborgsfirandet!






11 kommentarer:

  1. Fint att säsongen är här!! Önskar en fin vår!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu längtar vi till fler utflykter med husbilen och framför allt lite varmare väder.

      Radera
  2. Vad härligt att ni kommit iväg på premiärtur! Vi var vid Djupedalen förra året, en riktigt fin plats med fina promenad möjligheter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja förra året gick vi till restaurangen och i år blir det en bit norr ut. Fina promenadvägar här.

      Radera
  3. Vi hoppas som säkert de flesta andra, snöplogen skulle ställas in nu. Ha det gott på resan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu ska det väl inte komma en massa vitt på marken igen. Om ca 2 veckor så ska vi väl ha lite mer värme.

      Radera
  4. Härligt ni kom ut på tur, balsam för själen.
    Ha det gott, kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen skönt att njuta av husbilslivet igen.

      Radera
  5. Roligt att se att ni kommit igång med husbilslivet efter vintern. Roligt också att läsa din blogg.
    För oss dröjer det några veckor till innan vi är på väg, har lite att fixa först.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så skönt att komma ur idet igen. Nu blir det resor inom Sverige till att börja med, men till hösten hoppas vi kunna dra iväg mot sydligare nejder.

      Radera
  6. Det går ju bra att klara sig utan brasa. Vi hade heller ingen. Finns så mycket annat vackert att titta på. Mat och dryck får uppväga en del.

    SvaraRadera