tisdag 18 maj 2021

Försäkringar och Besökare

 I onsdags var det dags för 2:a sprutan och nu hoppas vi på att vi ska klara oss från C19, men säker kan man inte vara ändå. Dottern fick redan i höstas sjukdomen C19, men blev inte så sjuk, som hon trodde hon skulle bli. Och nog var den lindrig för nu har hon fått den igen. 

Samma dag kom våra kompisar Torgny och Ulla förbi. Bra med eget boende i dessa tider. Vädret var perfekt och vi kunde sitta ute i solen och äta. Givetvis blev det prat om ev planer inför hösten. Vi vill till Italien och de vill ner till sitt hus i Spanien....vi får väl se hur det blir med den saken, det gröna passet hoppas vi vara klart till September.

 Sen kommer ju frågan....hur blir det med försäkringarna i höst, kommer man att kunna vara borta mer än 45 dagar (90 på en del förs.bolag) med extra försäkring? Antar att det också kommer att bli dyrare med en tilläggsförsäkring. Sedan har jag hört att man kan inte beställa extra dagar på reseförsäkringen längre. Skulle vara bra att veta vad som gäller hos andra försäkringsbolag, vi har Länsförsäkringar. Tror jag ska göra en lista på vad som gäller.  😄

Jag har TRE i telefonen och routern, men routern går bara i Sverige och den vill jag ha med. Ett besök hos Tre får jag nog göra. Dags att snart sätta upp en lista med alla frågor inför resan och det blir säkert fler frågetecken att försöka få svar på. 


Nu har gässlingarna vuxit upp och får följa med föräldrarna till våra gräsmattor. Den här gången var det 2 par med ca 15 ungar. De brukar komma på besök varje år och äta gräs.I torsdags kom Mindy och Toddy och skulle stanna hos farmor och farfar till söndag, så mamma och pappa fick en chans att jobba lite hemma. Meningen var bl. a att de skulle måla på sitt hus, men där satte vädret käppar i hjulet.


Vädret på torsdagen var perfekt för att göra såpbubblor. 
Och i Lekstugan serverades (sand)köttbullar och sandmos. Lördagen kom med regn och det hela dagen. Att leka ute var inte att tänka på. Farmor fick plocka fram pärlor och det gjordes halsband och armband, samt ritades och målades. Tur att vi har lite kvar av leksaker, färgkritor mm från tiden jag (farmor) var dagmamma och fosterhem.I bäcken är det full fart på vattnet och där har både Peter och Ingemar ramlat i. Nu kunde vi även lägga till Peters son Toddy, för naturligtvis skulle han dit fast han inte fick. 😁 Som tur är så är det inte djupt, men han hade kunnat slå sig på stenarna. Vatten lockar barn. 😕


Nu återgår vi till det normala igen. 😃 


7 kommentarer:

 1. Grattis till andra sprutan och förhoppningsvis ska det väl gå att åka ut i Europa fram emot hösten. Hur det blir med försäkringar är och blir nog en djungel. Här är Lars fullvaccinerad och jag får min andra om en dryg vecka,så skönt!
  Vi har också träffat barn och barnbarn de sista veckorna och det känns som om livet börjar normaliseras till en viss del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi känner också att det börjar bli mera vanligt leverne, även om man bör vara lite försiktig. Känns som om vi är på rätt väg.

   Radera
 2. Skönt ni är klara men vaccineringen - vi är också snart det. Att resa till hösten tror jag inte är några problem bara det "gröna passet" eller vad det heter, blir klart. Men försäkringar är en djungel.... och otroligt trist att hålla på med för det som gäller för mej gäller inte för dej, eftersom alla har olika kriterier. Men lycka till och hoppas du hittar nåt som passar er
  Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vist är det en djungel hos försäkringsbolagen. Och vi är ju ute efter så många resedagar som möjligt.

   Radera
 3. Hej, jag har också börjat titta på den förlängda reseförsäkringen. Vi som befinner oss i 75+ situationen får verkligen se oss om vilken försäkring som är mest gynnsam för oss. Det är många bolag som nu justerar sina villkor!
  Publicera gärna lite siffror när du är klar
  Ha de gött

  SvaraRadera
 4. Så skönt med sprutorna!! Ingen garanti, men verkar ju ändå ge ett bra skydd!! Vi vill också gärna har vaccinet och kommer väl dit så småningom (Peter har fått en spruta och jag ingen.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns mycket bättre att ha fått full dos nu. Nu längtar vi efter att få ge oss av utomlands till hösten.

   Radera