lördag 29 maj 2021

Sommaren är här


Förstår inte vart dagarna tar vägen. Inte nog med att det är varannandagsväder, de är dessutom väldigt korta tycker jag. Jag hinner inte med det jag vill. Kan det bero på åldern? 
Vad har då hänt under de här veckorna?
Jo mycket jobb i trädgården har det blivit, vi har flyttat en  Rhododendronbuske, som inte trivdes i den våta jorden, och rensat i landen, Ingemar har plockat maskrosor. Nu blommar det för fullt i trädgården, mest gillar jag de fantastiska orange/gula tulpanerna som nästan ser ut som rosor. En av dagarna var vi upp till Tomas och Ingemar hjälpte honom med hopsättning av bottnen till växthuset. Noel passade på att gunga, nu när farmor kunde putta på.


Alvin är väldigt reserverad mot oss, vi har ju inte kunnat umgås med barnen som vanligt under året som gått. Ska pappa jobba... ja då får Alvin hänga med på ryggen. Inte såg han ut att ogilla läget heller,  kanske lär han sig något, för han var väldigt intresserad.


Noel testade även att göra STOOORA såpbubblor, såpbubblor hör verkligen sommaren till. När jag skulle testa sprack de med än gång. Noel var en riktig baddare på att få till bubblorna.När botten syllarna var ihopsatta var det bara för Alvin och pappa att granska arbetet.


Min Magnoliabuske, inköpt på GKs i Ullared för några år sedan, har nu vuxit till sig och bjuder på massor av stora fina blommor.


April, Maj och Juni är födelsedagsmånader i vår familj, både för barn,  barnbarn, barnbarnsbarn och mig. Nu har Alvin fyllt 1 år. Ett år då det varit nästan omöjligt att träffas, men det tar vi igen nu.  Idag har Noel varit hos oss och när Alvin med mamma och pappa, kom för att hämta honom, fick Alvin låna mammas solglasögon. Han tyckte nog det var skönt med lite färgat glas, för här sken solen, han ville inte ta av dem.


Yngste sonen Peter fyllde också år i veckan och vi var dit och gratulerade, men tyvärr inga bilder från det kalaset. Dessutom är han född på Mors Dag och den firas ju på söndag den 30 i år.

Framöver kommer det nog fler inlägg och då naturligtvis också med husbilen. Njut av sol och värme!

3 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag hade dina blommor på första bilden, de är så vecka och "jordnära".
  Allt Gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack’ Ja jag tycker de är så vackra och lyser verkligen upp där de står. Dessutom står de länge även inomhus.

   Radera
 2. Den lila magnolian är så fin och resten av din trädgård också. Förstår inte heller vart dagarna tar vägen och hur jag hann jobba förut!
  De enorma såpbubblorna är något jag ska fixa till mina minsta barnbarn!

  SvaraRadera