söndag 9 maj 2021

Hemma igen

 


Måndag förmiddag och vi lämnar soliga Torsö för att fara mot hemmet. Ju närmare vi kommer ju mörkare moln tornar upp sig.Hemma i Ulricehamn vid middagstid och så här såg helgens resa ut.


Väl hemma gick jag in på internet för att beställa en ny toalettburk. Den skulle komma på ett par dagar och det gjorde den. Vi har  Thetford C200 och den kostade 1708 kr då fick vi en ny sits med också, inte för att jag tror vi behöver den, men den ingick i paketet. Vår gamla burk börjar bli sliten och läcker lite, nu får den hänga med som reserv.

Hemma igen var det dags att se över alla blommor inne. De färdigplanterade balkonglådorna får vänta några dagar till innan vi kan ställa ut dem. Frostnätterna bör ha gått förbi.


I rabatterna var det full blom, mina primula sköter sig bra och lyser upp det hela. Afrikas lilja, som jag inte plockade upp i höstas, har frusit bort så dess rötter ska grävas upp. Som vanligt blir jag lika överraskad av de lökar som blommar.....minns aldrig vad eller var jag satt ner dem.


Växthuset är fullt av Gladioluslökar på fördrivning. Nu ska även Dahliorna ner i krukor. Nog finns det att göra....om man vill. 😀

I gräsmattan blommar Svalörten för fullt tillsammans med gulsippan.


I rabatterna kan vi nu njuta av hyacinter igen. Alla julhyacinter hamnar där på våren, för att blomma nästa vår, bland vilda gullvivor och andra lökar.


Ja vi går en fin tid tillmötes och enligt väderrapporten så ska vi få lite riktig sommarvärme några dagar, då kommer det att grönska ordentligt. Säkert blir det lite trädgårdsjobb om vädret tillåter. 
Någon husbilsresa blir det inte än på ett par veckor.


1 kommentar:

  1. Vilken underbar trädgård ni har! Just den här årstiden då allt knoppas och gror kommer jag nog alltid att sakna hus och trädgård, men man kan inte få allt. Många överblommade lökar har jag grävt ner ute i landen, men julhyacinterna har jag aldrig tänkt på, vilken miss!

    SvaraRadera