torsdag 15 april 2021

Motion

 Igår tog vi husbilen ner till Ullared. Jag hade, för några veckor sedan, köpt nya glasögon där. De kom med posten och när jag testade dem kunde jag inte läsa med dem. Alltså var det dags för ett nytt besök för att ställa in dem. Tur att vi inte har så långt dit och en utflykt kändes behövligt.


Om det regnade och var kallt i förrgår så var det desto finare igår. Solen strålade, men det var kyligt och en del isfläckar på vägen. 

På vägen ner till Ullared såg vi både Tranor och Rådjur, som betade. Glasögonen fixade de lätt och nu kan jag läsa med dem igen. När vi ändå var där passade jag på att gå in på GeKås, som nu är uppdelat i två avdelningar, en gul och en blå. Trots alla bilar på parkeringen så var det väldigt gott om plats inne och det var inga problem med att hålla avstånd. 

Var ska man träffa på släkten om inte på Ullared. Äldsta dottern Tina och barnbarnet Anna hade redan varit inne i den gula delen och gjorde nu de sista inköpen i den blå avdelningen. Så roligt att träffa på dem, de är båda ganska upptagna med sina arbeten och hade nu gjort en inköpsresa till Ullared, barn växer och är i behov av nya kläder då är Ullared perfekt.

Vad skulle jag då ha? Ingemar var i behov av lite fräscha t-skirts samt arbetsbyxor. Det har blivit en del extra kilon, som lagt sig på magen, under vintern efter allt stillasittande. Nya ytterkrukor och balkonglådor, samt en del lökar stod också på listan. Till mig själv blev det en ny vår-jacka.  

Vi har varit dåliga på att motionera under vintern mycket pga sjukdom och jag har svårt för att bara promenera. 


Döm om min förvåning när jag kollade hur mycket jag hade gått... 4 km... och det bara av att gå omkring i butiken och leta efter de varor jag skulle ha. Nu har jag fått min motion för ett tag. 😁 Gissa om jag hade ont i mina fötter och rygg, men som tur var kan man hänga på en vagn. De sista 500 m var till NetOnNet där en ny surfplatta till Ingemar inköptes. Den gamla tog så lång tid att ladda upp och ska vi ut och åka till hösten så behövdes en ny med snabbare uppladdning.


På vägen hem kunde vi konstatera att så mycket djur som vi sett ute på åkrarna har vi nog aldrig sett tidigare. Det var minst 16 Rådjur och 11 Tranor somt 2 kaniner, som vi såg på vägen hem. Nästan på varje åker stod det Rådjur och betade helt obekymrade om trafiken på vägen. Tyvärr blev det inga bilder eftersom det är lite svårt att bara bromsa in med husbilen.
Nu ska här planteras lökar i jorden och sås i pallkragarna samt plantera om pelargoniorna i balkonglådorna. Det blir nog lite motion av det också för det blir mycket gå, gå. 😊


6 kommentarer:

 1. Så kul att komma ut på rull och samtidigt uträtta lite ärenden. Att gå omkring i stora köpcentra och varuhus har vi också märkt renderar många steg på stegräknaren utan att man tänker på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev en snabbvisit med HB, eftersom lillebilen var på verkstaden. Tycker allt det blev en bra motionsrunda, men hade ont i ryggen och fötterna efteråt.

   Radera
 2. Vilken fin och trevlig tur och perfekt att förena lite "nytta med nöje". Bra jobbat med alla stegen. Jätteroligt också med alla djur ni fick se på turen.
  Vad gäller Ullared har jag ännu aldrig varit där. Men yngsta barnbarnet på 7 år har önskat en resa hit så kanske mormor Ditte får hänga med.
  Lycka till nu med planteringar och annat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett ovanligt stort varuhus, som har i stort sett allt man behöver....och lite till.Ta bra skor på er för man kan få ont i fötterna. Det blev ju hela 4 km för mig och då var jag inte på alla avdelningar.😊

   Radera
 3. Oj 4km i butiken, bra gjort. Vi håller oss här hemma, nästa vecka får jag min första spruta.
  Ha en bra helg i trädgården

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så bra att du får din spruta. Det blev ingen Trandansbesök för oss, måste fixa här hemma först.

   Radera