tisdag 6 april 2021

Äntligen

 Nu händer det saker. Isen och snön har försvunnit och våren börjar kännas nära.


På skärtorsdagen var det dags för både mig och Ingemar att få våra sprutor. Jag, som är nålrädd, kände då ingenting. Så smidigt allt fixat på några minuter. Ingemar som behöver sin 2;a spruta för lunginflammation, måste nu vänta 2 veckor innan han kan ta den. 


I år fick vi inga besök av Påskkärringar eller Påskgubbar.

Ingemar har satt igång med trädgårdsarbetet, rensa upp alla löv och vissna blomställningar. Det blir så fint när han tagit bort allt visset runt ormbunkarna.


I rabatten blommar krokusen för fullt och den gillar fjärilen.


Nya pallkragar har vi köpt och nu är de på plats. Skönt att de kommer upp en bit, det sparar på min rygg. 


Förra året fixade Ingemar en ordentlig kompostplats och den fylldes snabbt av rens från trädgården, mina vissna blommor samt en hel del vass. Nu körde han upp 3 skottkärror i varje låda och fyllde botten, sedan jord och gödsel blandat med våra krossade äggskal, som vi samlat under året. Det ska bli spännande att se hur det växer under sommaren.

Påskdagen vaknade vi till snöfall, som tur var så försvann snön snabbt men det var både blåsigt och kyligt ute. Mikael kom för att sova hos syrran och det blev många kramar, eftersom det var en månad sedan sist vi träffades.


På annandag påsk ringde Peter och undrade om vi kunde vara barnvakt, nu när vi var vaccinerade. De hade fått sin bil såld och skulle åka till Örebro för att hämta hem den nya bilen. Ingen blev gladare än jag.....äntligen skulle vi få träffa barnbarnen igen.


Dessutom behövde Toddy klippas tyckte pappa. Farmor var inte sen att plocka fram saxen och så här fin blev han. Tuppkam lagom till Påsken, även om den snart är över. Toddy blev nöjd och även jag.


Även om våren känns nära och blommorna blommar, så lär det dröja tills vi får njuta av riktig värme. Vi ska städa ur husbilen kanske byta lite mattor, rensa i skåpen, säkert en del vi inte behöver ha med och inte använder. När det och trädgården är färdig då drar vi nog ut på en tur i vår omgivning. Finns fortfarande många fina ställen, som vi inte har besökt ännu. 

Ha det gott!


8 kommentarer:

 1. Så härligt att ni fått era första sprutor. Här har ju Lars fått men jag får väl hålla ut några veckor till! Vi kunde inte hålla oss i påsk så det blev en liten premiärtur på två nätter,men nu väntar vi tills nattfrosten är över. Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kliade allt i oss också, men trädgården pockade också på uppmärksamhet.

   Radera
 2. Härligt ni fått sprutor, så det kan bli mys med barnbarn.
  Jag får nog vänta på min spruta, för ung 🤣🤣.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du är ju fortfarande arbetsför.😁 Men till hösten är det nog din tur också.

   Radera
 3. April brukar sällan vara varm, därför stannade vi hemma. 😄

  SvaraRadera
 4. Ni har en sådan fin trädgård. Pallkragar är smart tycker jag men Jakob vill inte ha sådana då det är svårt att köra med jordfräsen. Vi har gjort i ordning bilen och tänkte åka till Tranorna men vädret satte stopp för det. Vi avvaktar, vore kul om vi kunde ses igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går nog inte så bra med en jordfräs i lådorna. Haha. Vi har ingen jordfräs så vi får gräva för hand och det blir nog bra när jag slipper böja mig så mycket. Ja det vore ju jättekul att ses, hör av er när ni planerar Tranorna, vi hade tänkt detsamma.

   Radera
  2. Glömde berätta att jag skrev på bloggen om bandkantare, som du undrade över.
   Ha det bra Kram

   Radera