söndag 28 mars 2021

11 år går fort.

Tänk att det i år är 11 år sedan vi fick hem Rapidon och så många resor vi gjort med den. 

Ända ner till Marocko har vi tagit oss och det 2 ggr. Grekland har också fått 2 besök och alla de länder vi passerat för att komma dit. Iberiska halvön med Portugal och Spanien har nog fått de flesta besöken. I år till hösten, står Italien på tur igen för 2:a gången. Vi har besökt Sardinien, Korsika och Sicilien när det gäller öar, men har kvar de på närmare håll, som Åland och Bornholm. Bornholm hade vi tänkt besöka förra sommaren, men där blev det stopp. Kanske nästa sommar om vi lever och har hälsan.

För 10 år sedan var vi på väg hem efter vår första övervintringsresa. Ganska gröna på utlandsresor var vi. Visserligen hade vi semestrat utomlands med barnen i vår första husbil, men att övervintra och hitta fricampingsplatser hade vi ju inte gjort. Då var det camping som gällde. Så mycket vi har lärt oss under dessa år. Och det där med språk var ju inte så lätt heller, jo lite skolengelska kunde vi, men inte mer. 

Mont Saint Michel

Sen var det ju det här med blogg och internet. Som vi har letat internetbutiker, för att i varje land köpa nya internetuppkopplingar. I de flesta länderna fanns alltid någon som kunde engelska, utom i Frankrike och franska kunde vi inte, men vi lyckades på något vis göra oss förstådda och fick tag på internet. Tekniken  verkligen gått framåt. Idag surfar vi med telefonen och mycket billigare än det var första året. Idag kan vi också följa nyheter och andra program via TV och internet. Det blir bara bättre och bättre.


Vi besökte våra vänner i Holland på hemvägen.

Hade vi i år haft ett normalt år så hade vi nog åkt ner till Holland för att se blomsterparaden och alla blommor. Då, för 10 år sedan, stod vi parkerade efter en kanal. Om det går numera vet jag inte, kanske har de fixat en ställplats i närheten av Keukenhof. 

I år är blomsterparaden inställd.  


Visst hade det varit roligt att få se alla fantastiska vårblommor och njuta av dofterna från hyacinterna. Jag får väl gå ut och kolla i mina rabatter om det kommit upp några (jul)hyacinter. Jo visst var de på väg upp! Jag planterar alltid ut mina julhyacinter och de kommer med fina blommor till nästa vår. Nu behövs lite mer sol också.


De nedan är inte hyacinter men väldigt fina när de blommar, något namn på dem har jag tyvärr inte.


I Påsk får vi får hålla oss hemma och dessutom ska inte vädret bli det bästa. Kylan och minusgrader på natten kommer tillbaka. Då kan man sitta vid datorn och kolla gamla bilder och filmer och drömma sig tillbaka till alla fina resor man gjort. 

Funderingar på att byta husbilen till en plåtis eller liknande har vi haft, men vi behåller nog vår Rapido, vi vet vad vi har, men inte vad vi får. Tycker vi hör mycket om alla slarvfel som de nyare bilarna har. Dessutom gillar jag inte den stora skjutdörren.

Idag har vi haft +7 gr, men dimmigt och grått. 

11 kommentarer:

 1. Ja åren går och ni som vi har haft förmånen att rest runt mycket. Vi haft liknande funderingar som ni vad gäller dragdörr i plåtisar. Såg nu att Clausson Combo x550 är ett mellanting med vanlig bodelsdörr. Fast inte aktuellt än för oss. Vi hoppas på vaccinet och sedan drar vi😄

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska få sprutan på onsdag och ser fram emot att kunna krama om mina minsta barnbarn. Det blir nog bara resor inom Sverige till att börja med. Vi har ju en trädgård att ta hand om.

   Radera
 2. Härliga minnen som åren och resorna med husbil gett. Vi väntar ett tag till innan vi ger oss ut med Ellen. Ha en Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Visst är det kul att se tillbaka på alla roliga resor man gjort. Vi köpte vår första husbil samma år vi träffades, 2011, och det är det bästa köp vi gjort. Nu börjar vi ändå planera för en tur söderöver fram emot hösten. Vi var lite väl optimistiska vad gäller vaccin så våra färjebiljetter till Bornholm i maj får vi boka om till efter sommaren. Nu väntar vi på lite värme så vi kan njuta av premiärtur....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bokar sällan biljetter och inte haft tanken efter pandemin kom till.. Vill vara flexibla. Men Bornholm måste man nog boka men det får vänta till nästa år.

   Radera
 4. Ni har verkligen rest och legat i, klarat sjukdommar och reparationer i tid och otid. Ni är verkligen beundransvärda. Lycka till på nya äventyr. Glad Påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket har hänt med husbilen, speciellt med vattenskador. Tur jag har en händig man, även om han också råkade illa ut. Nu känner vi oss ganska friska och hoppas på fler spännande resor framöver.

   Radera
 5. Vad roligt att läsa om era resor. Rest mycket har vi gjort men inte med husbil. Jo, jag har varit ute i ett par månader när vi korsade USA från Västkusten till Östkusten i slutet av 1970-talet och då i en Volkswagen camper. Minnesvärt. Och vi har hyrt husbil i 10 dagar På Nya Zeeland. Men seglat mycket har vi i Svensk, Åländsk och Finsk skärgård.
  Ha det gott!

  Roligt med era planer och roligt är det ju också att planera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det roligt med resor. Vi är nog lite av vagabonder i vår tid. Vi har haft husvagn och husbil i över 40 år och alltid rest under semestrar. Som Pensionärer har vi varit ute 2-6 månader under höst och vintermånaderna. Utom förra året och denna våren. Planering är ju det roligaste och att kunna besöka de spännande platser vi hittar. Tur det finns internet.

   Radera
 6. Där vid kanalen har vi parkerat.

  SvaraRadera