söndag 17 april 2011

Blomsterparaden i Holland

Lördagen den 16/4-11

Upp klockan 6.45 för att åka till Voorhout. Vi hade hört att man bör vara på plats tidigt för sen kommer alla turistbussarna, och visst stämde det. Vi hade inte mer än parkerat så började bussarna komma. Först en sen frukost och sen en tur på stan, affärerna hade knappt hunnit öppna. Det blev några nya plagg i min redan trånga garderob innan vi ställde oss på en plats så vi skulle se bra. Musiken var igång och folk hade satt sig på stolar och den läktare som var uppställd, det var en riktig feststämning.Först kom en massa barn på sina blomstersmyckade cyklar som skulle vara med i Blomsterparaden. Även olika musikkårer marscherade förbi.Vid halv tolv-tiden, kom så hela Blomsterparaden. Alla figurer och vagnar var klädda med blommor, mycket hyacinter i olika färger. Man hade flera teman som Abba, Elvis, Grease, mm. Även ett helt flygplan. Det var helt fantastiskt vad man kan göra av blommor.Paraden var över vid 13,15 och vi passade på att äta lite innan vi sa hejdå till Mona, Göran, Sussie och Bernt. Vi styrde nu mot Tyskland igen och till ställplatsen i Meppen.

5 kommentarer:

 1. Ja tänk vad man kan göra mycket fina utsmyckningar med blommor! Många år sen jag var och tittade på paraden, men kommer fortfarande ihåg hur fascinerad jag var. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Det där ser ut precis som Pasadenas Roseparade dom har här varje nyårsdag, vi var bara och tittade på vagnarna dagen efter, då dom är uppställda för visning. Vill man se själva paraden, så måste man sova på gatan natten före för få en plats och det lät inte så lockande för oss

  SvaraRadera
 3. fantastiska arrangemang.// Lillan

  SvaraRadera
 4. Fantastisk vad de kan skapa med blommor! Vi har hittat rosa/röda cistusbuskar hos "grannen". Jag såg på Anitas blogg att de har exakt likadana cistusar som vi har stora och små men de var rosa och våra vita. Det är spännande att jämföra Kaliforniens och Portugals växter.
  /Anna

  SvaraRadera