torsdag 21 april 2011

Sista dagen i Tyskland

Vaknade åter till en dag med solsken och det var + 12° redan klockan 8.00. I går tog vi en tur på stan och sen satt vi i solen till sena eftermiddagen. Vi fick besök av ett andpar som ville smaka på vårat eftermiddagsfika, vi fick även besök av ett par bekanta, som vi träffade här en påsk för 6 år sedan. Det blev några timmars trevligt prat om vår resa, som de följt här på bloggen, och lite mat senare. Vid halv 10 tiden var vi klara för avfärd igen, nu mot Burg där vi skulle fylla på den tomma gasolflaskan. Med koordinaterna N54° 25´16,7 E 11° 11´17 hittade vi till Johanssens Flüssgas och blev 17,50€ fattigare. Nu var siktet inställt på färjan till Danmark. Att våren även kommit i Danmark märktes, i dikesrenen lyste det gult av tussilago och i skogskanten hade vitsipporna målat marken vit. En annan sak som visade på att det var vår i luften var den "parfymdoft" som spreds ut på åkrarna. Det som vi inte visste var att i Danmark är det helgdag på skärtorsdagen, inte en enda butik som var öppen, fullkomligt "dött" på gatorna och mycket liten trafik på vägarna (vilket i och för sig var ganska skönt). Likadant på färjan Helsingör-Helsingborg....mycket lite bilar. Vid 18 tiden var vi i Helsingborg och styrde mot Råå, där Ingemars syster med man bor. Här väntade en underbar middag bestående av rökt Lax och rökt Stenbit (en fisk alltså)med romsås och potatis. Tack Margaret och Sven för underbart god mat både i höstas och nu. I natt sover vi på gatan i Råå och i morgon gör vi dom sista milen hem.

4 kommentarer:

 1. Tack för en fina reseskildring och VÄLKOMMEN hem till Sverige o Ulricehamn. Passar på att önska Er en Glad Påsk oxå. Fantastiskt att ni har varit borta så länge. Hälsar Anonyma Kurt

  SvaraRadera
 2. Hej på er.
  Nu får vi väl tacka för den underbara berättelsen ni givit oss under hela er resa, det har varit fantastiskt trevligt att resa med er! Hoppas ni haft lika trevligt som vi, och så får vi önska er en underbar sommar.
  Kanske ses vi någon gång.
  Rigmor och Håkan MHCS 1324

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem till Sverige igen. Det har varit kul att följa er på resan, tänk vad tiden har gått fort. Många fina tips har vi fått på ställplatser, tack för dom. Ha en god fortsättning på Påskhelgen önskar vi er.

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem till ett soligt och varmt Sverige. Tack för de många trevliga inläggen. Ser fram emot er nästa resa. Ha en fortsatt GLAD PÅSK!

  SvaraRadera