lördag 2 april 2011

Internet och La Mont ST Michel

Lördag den 2/4 -11

Idag var det dags att jaga påfyllning av internet. Det skulle ju vara så enkelt med mitt Visa-kort, men när man inte fixar det franska språket, så måste man söka hjälp. På de första 2 affärerna blev det nitlott men på den tredje fick vi hjälp med en adress i Redon. Ställde in vår GPS på adressen och åkte. Vi hittade affären och fick hjälp med påfyllning. Nu har vi kontakt med yttervärlden igen. Den lilla staden Redon, som ligger söder om Rennes, hade en flod som rann igenom och där var kanotträning för ungdommar. Även idag var det varmt, redan på morgonen var det +14,5° som sedan steg till +23° under dagen. Vi fortsatte upp mot vårt mål som var La Mont ST Michel. Nu sjönk graderna betydligt och det mulnade på. Lite längre fram på em fick vi en skur.. Ställplats finns ganska nära slottet och kostar 12€ vid övernattning. I morgon, om vädret tillåter, ska vi ta en tur upp till denna vackra plats.

7 kommentarer:

  1. Wow, vilket häftigt slott! Här hemma idag, ca 12 grader på dagen och fortfarande 10 grader nu kl.22.10.
    Isen har börjat gå upp vid ätrans mynning och en bit ut.

    SvaraRadera
  2. Mont S:t Michel är mäktigt, vi har också stått på ställplatsen som ligger utanför murarna. Det finns fina restauranger som serverar skaldjur.

    SvaraRadera
  3. ja, där har jag varit........mycket intressant ställe.

    SvaraRadera
  4. På den ställplatsen har vi också stått för en del år sen. Finns mycket att titta på innanför murarna. Jag tyckte också den stora tidvattenskillnaden var kul att följa! HA dé!

    SvaraRadera
  5. Margareth o Svenmåndag, 04 april, 2011

    God fortsättning på vägen hemåt!Vi har sex grader nu efter en underbar dag. Morgnarna är mycket dimmiga.Har ikväll avnjutit älgstek och harlår till Katarinas ära.Hon fyllet 40 på onsdag. Kram vi ses!

    SvaraRadera
  6. 1983 passerade vi denna plats när vi var på väg till Jersey. Vi träffade ett Norskt par och vi satt på en krog och ljug hela natten. Hade mycket roligt. Trodde inte Slottet stod kvar efter vår fest.
    Lycka till nu med hemfärden, hls från Anonyma Kurt.

    SvaraRadera
  7. Vi var där 4-5 april och stog på ställplatsen mitt emot campingen som kostade 8 € och då ingick el, tömning och vatten.
    Om två år är hela parkeringen flyttad ut till den nya anläggningen och en ny bro finns ut till ön dock inte för turister. Då gäller kollektivtrafik eller cykel. Men ön är fortfarande lika vacker.

    SvaraRadera