fredag 5 mars 2021

 

Nu sitter man här och kollar på datorn på vinter kort, gamla kort och kort från resor och då längtar efter vaccinsprutor. Just sprutor är väl något jag aldrig har längtat efter tidigare, men så är det i år. Tyvärr så är allt försenat. Vårdcentralen står startklara, men vaccinet lyser med sin frånvaro, jag som hade trott att vi i slutet av februari skulle ha fått vår första spruta. Jaja det är bara att se tiden an och vänta, vi har ju inte planerat någon resa förrän till hösten. I september hade vi tänkt närvara när ett av barnbarnen gifter sig i Italien. Det passar ju bra att sedan fortsätta söder ut, som vi hade tänkt förra hösten.

Under flera veckor har jag haft en del besvär med min rygg och värk i mitt huvud. Jag har varit hos en kvinna som masserat mig och ryggvärken är borta, men inte värken i mitt huvud. Det gör att jag inte kan sitta vid datorn eller symaskinen några längre stunder. Kanske dags att byta glasögon? Nu vill jag bara få bort värken i nacken och huvudet, men det ser ut att ta tid, värktabletter hjälper inte och nästa besök hos Kristin (som hon heter) är inte förrän den 17/3.

Nu till lite gladare nyheter.....Vårt 7:de barnbarnsbarn har kommit med våren den 1/3. Så roligt att släkten fortsätter att öka och nu hoppas vi att vi snart ska få ta oss en titt på lilla Charlie, som hon ska heta. Om barnbarn är livets efterrätt....vad ska man då kalla barnbarnsbarnen? 😍


Isen ligger ännu på sjön, men vi har haft några soliga dagar och då passade det bra med besök på balkongen. 


Noel (barnbarnet) ska nu börja förskolan igen (efter att varit hemma sedan jul) och då kommer vi bara att kunna träffa honom och lillebror Alvin utomhus. Även Noel och Alvins mormor och morfar, följde med på fika.

I går kom även min bror Michael på fika, med barnbarnet Roger, som är hans assistent. Resten av barn och barnbarn får vi ha telefonkontakt med tills vidare. 

En resa inom Sverige, är i alla fall planerad. Den går till Frösön första veckan i Juni, då ett barnbarn ska ta studenten. Ja tänk vad tiden går fort numera. 

Snart har vi Påsken här och då hoppas vi på bra väder så vi kan ge oss ut med husbilen, men än så länge får den vara avställd. Det är lite väl kallt om nätterna än och då går det åt mycket gasol, så vi väntar ett tag till innan vi ställer på den. Ser att det är många som är ute med sina husbilar, på ställplatsen här i Ulricehamn var det 6-8 stycken i helgen.

Tills vi ska ut och åka får vi ägna oss åt vårstädning i trädgården för där har mullvaden sett till att vi har jobb.

Snart dags att leta efter vårtecken. I rabatten har jag sett krokusen börjat blomma och snödropparna var nog ännu tidigare. Vi går en fin tid tillmötes. För ett år sedan landade vi i Spanien för en två veckors semester utan husbil. Det blev bara en vecka resten fick vi tillbringa inom 4 väggar. Det var då det började! 😪

Nu ser vi framåt och planerar resor med husbilen både i Sverige och utomlands. Vi har 6 månader på oss att planera på, sen startar vi trippen mot värmen, vill inte vara hemma i höst igen.

Hur gör ni med era planer, stannar ni hemma ett år till eller står ni i startgroparna så fort ni fått vaccin? För att det sista ska fungera så måste Tyskland och Frankrike öppna upp igen....vad tror ni?

11 kommentarer:

 1. Grattis till barnbarnsbarnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det var det sjunde barnbarnsbarnet och hon är så söt ( har sett kort där hon har ögonen öppna) Hoppas få träffa henne så småningom.

   Radera
 2. Vad roligt med barnbarnsbarn! Grattis! Tror nog aldrig jag hinner uppleva det.
  Och visst hoppas vi att det snart blir dags för vaccin.Fint att ni kunnat träffa en del av era "nära"- Så har vi också gjort och med försiktighet.
  Tryckte på länken om Spanien . Vi har en "sommarstuga" i Torrevieja och har innan coronan slog till pendlat dit. En månad hemma och en månad där. Men dock inte sommartid. Så sommarstuga är ju inte helt korrekt.
  Hoppas och önskar att ni kommer iväg till Italien i höst och då måtte vi ju vara vaccinerade.
  För oss är det nu ett år sedan vi kom hem från Torrevieja men maken var ädr en månad i augusti- september 2020. Och när vi blivit vaccinerade så blir det en tur. Sedan hoppas vi på en längre resa i höst till antingen Asien eller Afrika. Men det är ännu en öppen fråga.
  Önskar er en fin helg och lycka till med trädgårdsjobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns många svenskar i Torreviejas område. Äldsta dottern har sin "sommarstuga" där och det var deras hus vi lånade. Vi föredrar vårt rullande hem än så länge, men när man får för sig att man snabbt vill ner till värmen, då är det bra när man kan låna deras hus. Förstår att ni längtar ner, det gör vår dotter också. Nu håller vi tummarna för att vi får våra sprutor och att vi kan åka till Italien. Asien och Afrika är spännande platser men alldeles för långt bort för mig, som inte gillar långa flygturer eller stora vatten. Marocko har vi besökt 2 ggr med husbil.

   Radera
 3. Här ligger vi också i startgroparna och väntar ivrigt på vaccin. Nog har vi många planer och hoppas på premiärtur med husbilen till påsk. Om ett par veckor har vi bokat tre hotellnätter (naturligtvis i Sverige) för Lars fyller jämnt. Det känns i dagsläget som ett litet äventyr. Vi hoppas på att få åka neråt Europa efter sommaren så nog finns både en plan A och B.
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi måste ha både plan A och B, man vet ju inte hur det blir till hösten, men hoppas kan man ju. Så mysigt med hotellnätter, för något större kalas går ju inte att ha ännu. För oss blir det nog också husbilen till påsk. Då gäller det bara att hitta någonstans där det inte är för mycket folk.

   Radera
 4. Grattis till ännu ett barnbarnsbarn! Så söt. Härligt ändå att man kan ses ute. Ja vi längtar också ut fast de där underbara långresorna får dock vänta några år till. Men vi vet var vi kan få bra tips😉 Ja påsken ska den ut! Å så några ströveckor och sommarsemester å alla fina helger förstås. Martina/Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du kan ju gå in här på bloggen och läsa gamla bloggar och kanske få tips.😄 Långresor kan man också göra på sommaren, fast då är det så mycket folk ute. Vi föredrar 2-3 månader på höst och vår. Jag längtar för mycket (tycker I) efter de minsta barnbarnen. Det får bli kortare resor på hemmaplan tills vi kan sikta in oss på hösten.

   Radera
 5. Tråkigt att vaccinet är försenat. Det är svårt att veta hur man ska planera. Vi vill nog gärna ut i Europa, men om det är möjligt återstår att se. Annars blir det Sverige. Rulla med husbilen vill vi i alla fall!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever på hoppet och snart har vi våren här och då ska vi ut i och åka.

   Radera
 6. Visst är det tur att vi har kort och reseminnen att plocka fram. Vi hade också soliga dagar, men sen kom det trista vädret, som gjort att jag fått lov hålla mig inne. Hoppas du snart kommer till rätta med rygg och nack/huvudverk. Glaögon kan vara värt att prova nya. Testa att höja upp datan med någon bok eller två under. Det kan hjälpa nackproblem. Ha en skön helg!

  SvaraRadera