lördag 13 februari 2021

Planer

 Ja nu är det väl fler än jag som vill ut och resa, det börjar krypa i "restarmen" som man säger. Har ni planerat något inför sommaren eller väntar ni till hösten?


Själv har jag börjat leta platser att besöka till hösten. Förra hösten var det tänkt att vi skulle åka ner mot Italien med kompisarna Annica och Thomas. Nu vet vi ju alla att drömmar kan krossas....så även för oss. Men skam den som ger sig....snart hoppas vi få vårt vaccin och då ska det väl kunna gå att åka söder ut till hösten.


Ett av målen var Herculaneum och Pompeji, vi har visserligen redan varit där, men det finns så mycket att se så vi gör gärna en resa dit igen. 

Italien är ju också känt för sina varma källor. Vi har tidigare besökt Terme di Saturnia, med fantastiskt härliga svaveldoftande bad. Det finns ju fler öppna varma källor och  här har jag hittat flera, som jag vill besöka.


Sedan skulle jag ju gärna ta emot tips på mysiga byar och andra sevärdheter. Vi har besökt Cinque Terre, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Mantarola och Riomaggiore, men det finns ju fler fina byar antar jag. 

På en av våra resor i Italien 2012, kom vi förbi en intressant by, Blera tror jag den hette och den ligger strax söder om Viterbo, med gamla gravplatser och grottor. En spännande by jag gärna vill se igen.


Vi har varit på Sicilien, men åker gärna dit igen. Italien har mycket att erbjuda både vad det gäller bad och vacker natur. Tyvärr så är det väl inte så bra vägar och det är nog lika dyrt, som här hemma. Vi har även besökt Sardinien och Korsika, som ju är franskt. 

Ska man åka till ett land som är billigt ja då får man nog hålla sig på den östra sidan (Balkanländerna). 

Spanien/Portugal har vi tyckt varit billigt, men även där har man höjt priserna och det kommer man nog göra nu efter den här pandemin som varit. Där emot är Spanien ett solsäkert land, men där kommer nog att bli trångt till hösten. Jag tror vi håller oss till de Italienska planerna och nu ska jag ut och leta sevärdheter. Kom gärna med tips. 

10 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja se östsidan av Italien, speciellt ner mot Torre Del'Orso ser det fint ut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det finns många fina ställen efter östra sidan, problemet är kanske parkeringar, men det brukar lösa sig.

   Radera
 2. Roligt att se några av våra "gamla pärlor" i Italien. Nu hålls vi ju i Spanien. Vad gäller prisnivån här är det stor skillnad beroende på vart man är. Vi har ju under många år semestrat på Costa Brava kusten. Där är det betydligt dyrare än vad vi här i vår stad Torre del Mar. Likaså är det på västra sidan av Málaga, där våra vänner jämfört prisnivån. Så vi har hamnat rätt �� både vad gäller väder och prisnivå. Lycka till med era planer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte att det var skillnad på var man är i Spanien. Bara att det blivit betydligt dyrare, men det är kanske inte så konstigt och nu måste de väl ta igen mycket av det de förlorat. Kan vi åka till hösten så blir det nog till Italien, för det finns mycket vi inte har sett där ännu.

   Radera
 3. Vi har inte rest runt i vare sig Spanien eller Portugal med husbilen och har ingen direkt längtan dit. Våran förkärlek är Italien, dit vi verkligen längtar tillbaka till. Det finns så många fina platser att besöka och återvända till. Vi har kört runt hela kusten och Sicilien, skulle mer än gärna göra om det igen. Vi håller också tummarna att kunna resa i höst. Kanske vi ses hihi Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har plockat fram dina kartor på bl a varma bad i Italien. Har hittat flera stycken och markerat var de ligger. Vi vill helst inte åka till Spanien, men i så fall får det bli ett besök hos dottern och svågern i deras hus. Där har vi ju bra parkering också. Tror det blir ganska fullt där nere till hösten, Italien är nog ett bättre val. Vore kul om vi ses. 😀🚐

   Radera
 4. Visst drömmer vi och planerar både för sommarresor inom Sverige och förhoppningsvis neråt Europa framåt hösten. Vi är också sugna på Italien som vi sett alldeles för lite av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och ju mer man läser och tar reda på ju mer längtar man att få resa dit...igen. Finns mycket intressant i Italien och Pompeji och Herculaneum är ett måste.

   Radera
 5. Vad spännande med Italienplaner- Har rest mycket i Italien under 60, 70, 80 och 90-talet och i början av 2000. Och har även varit där många gånger på skidresor till olika orter. Spännande med era planer. Vi har nog mest rest i norra och mellersta och här hade vi Cinque Terre som favorit och har vandrat en del mellan de olika byarna. Sardinien och Sicilien har vi återkommit till liksom Florens.Har ett fint minne från de "Pontinska öarna" och har ni inte varit där kan de rekommenderas. Ja, i varje fall kunde.
  Lycka till med era planer. För egen del ligger vi lågt tills vi är vaccinerade. Men resa vill och ska vi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar. De "Pontinska öarna" har vi nog inte besökt så de ska jag kolla upp. Finns ju så otroligt många fina platser att besöka och trots att vi varit i Italien flera ggr så finns mer att upptäcka.

   Radera