torsdag 28 maj 2020

Husbilsfix och Djupedalen


Packad husbil.... nu drar vi ut på en sväng igen. Första målet är Sollebrunn och PR husbilar. Vi har lite problem med ytterlampan, som var nyinköpt för ca 700 kr och lyser väldigt dåligt. Sen är det frostvakten, som löser ut så fort värmaren stängs av. Någon ny frostvakt att köpa kunde vi glömma, de hade slutat att tillverka den sorten. Ett buntband får fortsätta som nödlösning och vi får ha koll på frosten. Lättare var det med lampan, för det var en säkring som hade gått, inget som vi hade tänkt på. Nu lyser den fint igen. Några andra inköp blev det inte, men jag gjorde en runda bland de mindre husbilarna.


Visst var den liten och fin....men nog i minsta laget för oss, som inte är så viga längre.


Den här gillade jag bättre. Här fanns även plats för barnbarnen, om de ville åka med. Tyvärr så var lastvikten för låg om man skulle sätta på solpanel t ex. Nej vi får allt ha kvar vår Rapido, trots att den har gått 13 år och många körda mil.


For vidare mot Vänersborg och hamnade till slut på en fin plats nära vattnet och med gräs under sulorna.


Djupedalen N 58°23'29", E 12°18'44"
Här stod redan 3 husbilar och senare kom två från Tyskland också.


Det var både lite blåsigt och mulet när vi kom, men det klarnade upp fram på kvällen och vi tog oss en promenad ut på piren.


Segelbåtar på väg ut.


Ingemar hade koll på alla fåglar som fanns runt omkring.


Fina viloplatser.


Nu har vi Vänern framför oss.


Trollebo??


Hur varmt eller kallt det är i vattnet vet vi inte, men enligt tysken, som tog sig ett dopp, så var det kallt. 😲


En Svala gör ingen sommar.....hoppas det kommer fler.


Gick tillbaka till husbilen och hade fin utsikt mot inloppet.


Här kan vi nog få se några båtar av större modell. 


Sov gott och torsdagsmorgonen kom med sol. Vi had fått höra av våra grannar att det skulle finnas ett Café någon km bort och bra promenadväg dit. Alltså var det dags för en promenad igen.... men om den får ni läsa i nästa inlägg. 😁

2 kommentarer:

  1. Vänersborg är av nå on anledning en stad vi bara passerar. Nu när vi satt och tittade efter "resmål i Coronatider" kom det upp som ett förslag. Lite konstigt med tyska husbilar när vi ska hålla oss inom en 2-timmars radie???

    SvaraRadera
  2. Så ni hittade dit också :-) Hoppas ni fick en lugnare natt än vad vi fick!!! Verkligen jättefina promenadvägar :-) Vi tittat oxå ibland på en mindre husbil typ plåtas men på vår och höst vill man ha större och så är det ju det där med vikten.... man vill ju ha lite med sig :-D Ha en härlig helg i solen!

    SvaraRadera