måndag 25 maj 2020

Nytt barnbarn och veckans händelser.
Dagarna går fort nu och mycket händer både hemma och hos barnen.
Det blir mycket arbete med trädgården, då vi har en ganska stor tomt med stenpartier, rabatter, slänt med rosor och grönsaksland. Hansarosorna var det länge sedan vi gjorde något åt, så de ha brett ut sig. Det tog Ingemar flera dagar att få ordning på den. 


Jag har rensat i rabatter och plockat upp flera kg pärlhyacinter, som har en förmåga att både sprida sig och föröka sig. Tulpanerna har snart blommat färdigt, men några med senare blomning finns kvar.


Den 17 maj firade vi 40 år som gifta och nästan lika länge har vi bott i vårt hus, som stod färdigt i oktober 1980
Vi hade inte tänkt fira så stort, men när Lena (dottern) ringde och sa att vi kommer och bjuder er på lunch hemma hos er......då blir man glad. Lena ställde sig vid spisen och Bengt plockade fram Champagne sen skålade vi till vårt Rubinbröllop, som det heter när man varit gifta så länge. 😍
Räkgryta med ris och sallad.....så gott!

Dagarna efter skulle vi köpa ett miniväxthus hos Biltema i Borås, men det visade sig vara slut. Ringde Falköping och kollade om de hade några kvar och det hade de. For iväg och körde in på anvisad plats, meddelade via telefon vårt bilnummer. Strax efter kom en tjej ut med vårt paket och lastade in det i kofferten, efter att ha kollat mitt ID. Så smidigt med att beställa via internet och hämta utan att ha varit inne i affären. Sen var det bara att åka hem och sätta ihop det.


Nu har alla mina plantor fått plats i miniväxthuset och är skyddade mot frosten.


En eftermiddag tog vi en tur upp till kompisarna Annica och Thomas....vi var nyfikna på deras nya uteplats. Klart vi måste inspektera deras jobb och det fick väl godkänt. Sedan invigde vi med lite bubbel, sittande ute så klart. Blir en fin hörna för sommarens middagar.


Vädret är verkligen växlande, ena dagen sommar och sol med +19 gr och nästa så är det +9 och regnet vräker ner. En strålande morgon låg sjön som en spegel endast en liten Dopping delade vattenspegeln med sin framfart.Inte sedan slutet av februari har vi träffat våra barnbarn Mindy och Toddy. I torsdags körde vi till Kinna och träffade de små. Vi höll avstånd från de vuxna, men det var inte lätt för de små....de ville båda sitta hos farmor när vi skulle fika på altanen. 😍
Jag hade sytt ett par klänningar till Mindy och T-shirt med shorts till Toddy och hade även med lite såpbubblor, som blev populärt.  Vi höll oss ute mest hela tiden.


I går den 24 maj kom så lille Alvin, vårt 14:de barnbarn, till världen. Så efterlängtad och älskad. 💖


Nästan 9 timmar gammal fick han fara hem till storbror Noel, som längtat mycket efter honom. Tänk vilken skillnad på förr och nu, minns att jag fick inte åka hem förrän efter 7 dagar med mitt första barn, men så är det också 57 år sedan. Tur att allt går framåt.

Vi har hållit oss på hemmaplan de sista veckorna, men i slutet på denna vecka ska vi kanske ta och köra en tur med husbilen, tillsammans med kompisar. Mer om det lite längre fram nu ska jag ut i trädgården igen....dax att plantera de stora krukorna och hoppas att det inte blir någon mer frost.9 kommentarer:

 1. Grattis till Rubinen och det 14:e barnbarnet. Nu är ni verkligen en stor familj när ni alla kan träffs.
  Oj har du så mycket pärlhyacinter, ni har en väldigt fin tomt och det krävs att man tar hand om det också, som ni gör.
  Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Hade det inte varit för coronan så hade vi tagit med något kg lökar och hälsat på er. Jag ger gärna bort lökarna, eftersom jag har massor av dem i trädgården. Nu får de ligga på tork till hösten, men då måste de ner i jorden någonstans.

   Radera
 2. Grattis till rubinbröllopet och det nya barnbarnet :-)
  Ibland blir det mycket att fira på en gång, men det behövs i dessa tider!!!
  Stort grattis!!//Nilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja våren är högtidernas tid antingen det är bröllop eller födelsedagar.

   Radera
 3. Grattis! Hoppas vi snart får krama våra barnbarn❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen och även att vi får träffas.

   Radera
 4. Grattis till nya barnbarnet och bröllopsdagen!
  Vilken fin trädgård ni har!
  Jag får nog också börja gräva upp pärlhyacinter. Alla små krukor vi köpt åker ut i rabatten och nu har de börjat sprida sig, men nog är de vackra när de blommar på våren!
  Vi har också varit hemma ett par veckor, men hoppas komma iväg i slutet av veckan. Nu ska det ju äntligen bli lite värme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja efter ett par veckor med trädgårdsarbeten behöver vi lite avkoppling och då är ju husbilen perfekt.

   Radera
 5. Grattis till bröllopsdagen och ett litet nytt barnbarn!
  En vacker trädgård har ni, som kräver en hel del tålamod.
  Själva försöker vi minimera arbetet i vår trädgård med sten och grus...

  SvaraRadera