måndag 11 maj 2020

Fricamping i 4 dagar

Från Kvarnstensgruvan far vi vidare för att hitta en plats för natten. Vi fortsätter mot Lugnås och väljer vägen mot Årnäs.


För att komma till en ställplats, som heter Råbäck, fick vår GPS Berit välja väg. 
Vackra rapsfält breder ut sig lite överallt och lyser som solen.Vi kör förbi gamla kyrkor, men namnen försvinner fort. Kör förbi vägen mot Hällekis och sedan blev det problem med att hitta vägen. De höll nämligen på att asfaltera och hade stängt av den väg som  "Berit" ville åka. Vi fortsatte ändå framåt och kom fram till ett stort stenbrott.


Och där inne på planen stod massor av husbilar.... inte vad vi hade väntat oss.😮 
Eftersom det var gott om plats så ställde vi oss också där. Soptunnor fanns, men ingen annan service och det behövde vi ju inte, vi var ju ute efter fricamping.  
N 58 36 38  E 13 23 32 


Vi passade på att gå en runda, då det här var en helt ny plats för oss.
Framför oss hade vi sett folk med fiskespön, så det måste ju finnas vatten. 


Upp för kullen och där låg den lilla sjön. 


Här satt fiskarna efter kanten, det fanns bord med bänkar och grillplatser.Vi fick kika ner i en påse och där fanns en fin fisk. Fiskekort behövs och tillsyningsmän kom flera gånger och kollade.Vi gick sedan vidare upp på motsatta sidan och kunde se ner mot alla husbilar. Det är gott om plats och vi blev till kvällen ca 15 husbilar.


På kvällen steg en stor måne upp mellan träden.


Nästa dag var det dags att söka upp Råbäcks hamn, som vi missade dagen innan.  Nu hittade vi en annan väg dit och kör genom lummiga alléer.


Vägen ner var både krokig, smal och lite brant, men ner kom vi. Att det varit stenhuggeri även här märktes. 
N 58°36'23", E 13°20'47"


En vacker hamn med gott om bord och bänkar. Kanske inte så inbjudande med bad då stranden bestod av sten.


   
Ställplatsen för husbilar.... där fanns 5 platser. 


Nu var vi tidiga, så det fick bli en fikapaus innan vi fortsatte mot Kinnekulle, en ny plats vi inte hade besökt. Här slingrar sig vägen fram och vi nådde den högsta punkten efter vägen och vacker utsikt åt ena hållet.


I det fina vädret trivs djuren precis som vi.Efter att ha kört runt Kinnekulle for vi vidare mot Lidköping och en tömningsplats. Den vi hade riktat in oss på, nära Filsbäck, var stängs sedan flera år, men en ny fanns vid infarten till Lidköping.


Nu kör vi småvägar mot Lundsbrunn och förbi Mariedals slott som de håller på att renovera. Slottet är i privat ägo och alltså inte öppet för allmänheten.


Vi fortsätter mot Eggby och en badplats i närheten. Där blir det lunch och Ingemar gick ner till badet för att kolla.


Här ligger fortfarande båtarna på land bland vitsipporna.


Fina fågelholkar i träden....hoppas de också hade besökare.Vädret har blivit sämre och vi fortsätter ut mot Hjo och sedan söder ut efter Vättern. På Campercontact hade jag hittar Baskarpsbadet och nu siktade vi in oss på den platsen. 
Möttes av denna skylt, men lite längre bort fanns en skylt med bara ett tält så det gällde inte oss tyckte vi. Såg flera husbilar som parkerat där och vi hittade en plats åt oss också.


En jättefin utsikt hade vi och närmare vatten än så här, kan man nog inte stå.


På kvällen blev det lite grillat och vi kunde sitta ute till kl 21.....men med filtar och bra klädsel var det helt ok.


Det blev en kort promenad till småbåtshamnen där de nyss lyft i en båt.

Nästa dag fortsatte vi mot Sandhem som har en fin ställplats. Den är inte så stor, men ligger vid badet. Här finns bara några få platser och gratis el för de som hinner först. Tömning en bit därifrån.
Även på den här platsen blev det bara en fika, men vi kommer säkert tillbaka någon gång. 


Nu är vi inte långt från vår egen stuga och naturligtvis åker vi dit. Vi satte eld i spisarna och kunde njuta av spisvärmen senare på kvällen.


På morgonen hade vi sällskap av ett Rådjur. Den stod länge i skogen och spanande på oss, kom även närmare, men sen drog den till skogs.


När vi ändå är ute och kollar upp vår stuga, så passade Ingemar på att klippa gräset, innan vi begav oss hem.

Ett långt inlägg blev det, men så var vi ute i 4 dagar, så skönt att få komma ut med husbilen igen. Nu dröjer det ett tag tills vi får abstinens igen.

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig rundtur ni fick. Vi har inte varit på Kinnekulle än i år, men nu blommar ju ramslöken så det får nog bli en tur. Utanför Eggby har vi vinterförvaring för husbilen. Där är det också vackert nu med alla blommande körsbärsträd.

  SvaraRadera
 2. Trevlig runda ni har gjort. Tänk så fint att mötas av ett sådant anslag och känna sig Välkommen till platsen. trevligt gjort av Sandhems förening.
  Var glad att rådjuret sprang in i skogen igen och inte som hos oss då de snart tar över allt hahaha
  Kram på er

  SvaraRadera
 3. Fin resa. Ser ut som om ni var nära Vallevägen. Har ni åkt den och har tips på ställplatser?

  SvaraRadera
 4. Nu vet jag var Vallevägen ligger hade inte hört talas om den. Den måste vi åka och kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vallevägen får ni inte missa! Hela Valle härad är absolut underbar den här årstiden.

   Radera