torsdag 30 januari 2020

Husbilsproblem och besök


Tänk så fort tiden går. Förra året vid den här tiden var det snö och vi kunde rulla snöbollar. I dag hämtade jag in Primula, som blommar i rabatten.



Bilden kan innehålla: utomhus och natur

Vår måg Bengt har hunnit till den aktningsvärda åldern 60 år. Eftersom Lena (dottern) bjöd honom på  en överraskningsresa till Dubai, så var han inte hemma på sin födelsedag, så firandet fick bli några veckor senare. 


Att köpa presenter till "ungdomarna" idag är inte lätt. De fick bli lite upplevelser, som att gå på Gällstadsrevyn, som spelas av amatörer, efteråt blev det mat hos oss. En trevlig kväll för oss alla. Det är inte var dag man får umgås med "barnen", de har ju själva barn och stora umgängen.


I går var det dags att köra upp husbilen till verkstan. Dags för byte av vattenpumpen och kamremmen. 😀
Vår parkeringsplats var tom och det passade bra när husbilskompisarna Leif och Ann kom från Jönköping. De andra kompisarna Torgny och Ulla hade flugit hem och lämnat husbilen i Malaga, under ett par veckor, så de hade bara en personbil. Vi tyckte det skulle vara kul att träffas under tiden de var hemma. Nästa träff blir ju inte förrän till våren, då de är på väg hem igen.


Det blev ett trevligt möte, som varade till långt fram på morgonen. 😁
Vi hade ju så mycket att prata om och då inte bara om husbilsresor, även om det var det största ämnet. Leif och Ann hade ju massor av tips om sevärdheter runt om i Europa, som de delgav oss och många roliga historier. 

I går kom också äntligen den lampa, som ska sitta över bodelsdörren. Den hade vi, vid något tillfälle i höstas, tappat ytterhöljet till. Ingemar hade beställt en ny från PR Husbilar i Sollebrunn. Nu ska den bara monteras dit också.
Ett annat bekymmer är batterierna i husbilen. Vi har haft den stående på ström, nu när vi är hemma och för att hålla värmen. När han skulle starta, så var den väldigt trög på startbatteriet. Tog ett tag innan den startade. Vi köpte ju nya batterier i februari 2019 och nu verkar även de ha tappat i styrka. Man ska väl inte behöva byta batterier varje år!?



2 kommentarer:

  1. Man vad är det för värld vi lever i nu...ni tar in blommor och här snöar det varje dag.! Tråkigt att det är bekymmer med husbilen för er, känns som att bilar ska rulla och inte lämnas in på verkstan ;-) Kram till er

    SvaraRadera
  2. Nog är det konstigt när barnen snart är lika gamla som vi är??
    Husbilsbatterier är underliga saker. Våra bodelsbatterier fick vi byta efter bara något år men de nya verkar, peppar, peppar, ladda som de ska. Att vi sedan fick byta bilbatterier nere i Spanien var inget att säga om då det gamla verkligen gjort sin tjänst i många år.
    Nu får vi hoppas er husbil rullar snällt vidare med ny kamrem och allt!

    SvaraRadera