måndag 3 februari 2020

Första korta åkturen 2020 och 90 års kalas.

I helgen var det dags för första korta turen i år, med husbilen. Vi var bjudna på 60 och 30 års kalas vid Sämsjön några mil från Ulricehamn. 



Självklart tog vi husbilen dit, då vi visste att det skulle bli övernattning. Visserligen fanns det plats för oss i Kursgården, men vi föredrog vår husbil och det var ju 2 månader sedan vi varit på rull med den.


Parkera gjorde vi på baksidan av kursgården, för att Victor och  Bengt (födelsedagsbarnen) inte skulle se den. Själva festen skulle vara i "puben" där man på sommaren kan ta en fika eller glass. Lena (dottern) och Bengt har sitt sommarparadis någon km längre bort.


Vi samlades alla släktingar, vänner och arbetskamrater i lokalen och inväntade familjen Jacobson, som varit i Göteborg för att fira sonens 30 års födelsedag. Det blev en stor överraskning för både Victor (barnbarnet) och pappa Bengt. Bengt hade bara fått veta att några kompisar till Victor och att Bengts syskon kanske skulle komma på en mindre fest. Nu blev överraskningen total när vi ca 55 personer hade samlats för att fira dem.




Efter välkomstdrink och skålande för killarna var det dags för mat. Lena hade varit smart och beställt all mat och även diskningen, så det var bara att plocka fram och för oss andra att hugga in på godsakerna.


Senare blev det både tal och sång och givetvis presentutdelning.
Många presenter bestod av upplevelsepaket och i dessa tider, när de har råd att köpa vad de vill, så är det nog det som passar bäst.


Fram emot kvällen så blev det lite frågelekar och gissa sånger på bokstäver. Här var det ungdomarna, som avgick med seger. 😃
En mycket lyckad och trevlig fest, med både gamla och unga festdeltagare. Den yngsta var 5 veckor (ett kusinbarn) och jag och Ingemar tillhörde den äldsta generationen. 😀 Kul när unga och gamla kan ha fest tillsammans.

Celebrate


Efter en fest följer också det tråkiga.....städningen. Morgonen därpå mötte vi Bengt, med sopborsten i full gång. Vi hjälpte till, för ju fler man är desto fortare går det.
Solen sken och mitt på dagen var det dags att rulla hemåt igen. Det hade varit halt ute på vägarna på morgonen, så vi tog det extra försiktigt.


Med solen kom även vårkänslor, även hos fåglarna i dammen.


Inte kan man tro att det är februari månad......känns nästan som Mars-April och då vill man ut med husbilen igen. Vi får väl se när nästa gång blir.

Sunshine Smiley


7 kommentarer:

  1. Så kul att få göra premiärtur, och så till ett så kul kalas.
    Skoj när flera generationer kan kalasa tillsammans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kul när flera generationer samlas och kan ha kul tillsammans.

      Radera
  2. Vad härligt att få lufta husbilen och det verkar som det var en trevlig fest också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Längtan efter en utflykt har funnits sedan jul och nu fick vi äntligen infria den.

      Radera
  3. Skönt att ha med sig husbilen att sova i när ni är på fest :-) Inte hel fel med födelsedagsfest heller :-)) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa boendet är ju husbilen....där har man allt för en övernattning. 😁

      Radera
  4. Trevlig överraskningsfest och husbilstur!

    SvaraRadera