söndag 10 februari 2019

Batteriproblem och recept

Redan före julen hade vi märkt att våra bodelsbatterier började bli dåliga. Vi fick snåla på strömmen, för så fort solen gick ner så sjönk också batterinivån. Redan första kvällen i Ceuti, hörde vi att det började skrika i batteriet och när vi kollade så var det endast 10 v och så lågt hade vi aldrig varit med om att det varit någon gång tidigare. Nu förstod vi att pumpen hade dragit ur batteriet och det var endast när solen var uppe, som det gav någon ström.


Dags att gå in på internet och leta upp en husbilsfirma, som kunde hjälpa oss med nya batterier, vi behövde 2 st. Vi hade tur, för bara en kvarts väg bort skulle det finnas en Caravanas Murcia N38 01 52  W001 14 09  så vi körde naturligtvis dit. Nu var det inte så enkelt, som att följa koordinaterna eller GPSen. Vi såg firman, men kunde inte hitta vägen in. Körde runt på baksidan i hopp om att hitta infarten...men nej där fanns ingen. Ut i rondellen igen och då såg vi att en liten väg gick parallellt med den större. Nu kom vi rätt!!


Efter en halvtimma hade vi nya batterier, till halva priset mot hemma, 220€ för båda. Glada körde vi tillbaka till ställplatsen i Ceuti, för vattnet hade runnit ut när de höll på att byta batterier. Fyllde vatten och passade på att äta lunch. Då märkte Ingemar att något var fel, för på tavlan till solcellerna visade det en ledsen gubbe. 😟
Det blev en ny tur till husbilsfirman. Där lossade de på två kablar i tavlan, satte dit dem igen och så var allt klart. 😃

Nu fortsatte vi till Zenia i Torrevieja där vi stannade för natten, tillsammans med ett tiotal andra husbilar.


Efter att ha gjort en kort affärsrunda, var det dags att besöka (mågen) Kurre för att se vad han hade för sig.


Sist vi var här (i december) var köket blått, nu var dörrarna vita och den blåfärgade bården i kaklet svart...så snyggt det blev! Han är duktig Kurre, fixar och donar med huset.


Strax innan vi skulle flyga hem före julen, fick vi en påse med citroner (ca 7 kg) av grannen. Vi kunde ju inte ta med några hem, så nu var det spännande att se hur de klarat sig. Av de 20 blev det 18 som klarat de 2 månaderna i husbilen. Nu är de tvättade och klara för att användas till bl a ingefärsshot, men vad gör man med resten?


Jag passade på att göra citronsaft....ett enkelt recept får du här.
3 stora citroner
2 dl socker
1 L kokt vatten
Skala citronerna tunt med potatisskalaren, lägg i bunke och strö över socker. Koka upp vatten och häll över. Låt svalna. Pressa citronerna och tillsätt saften, låt stå några timmar och sila sedan, häll på flaska och ha den i kylen. Jättegod och läskande måltidsdryck, samt nyttig. 😀På kvällen gjorde vi sällskap med Kurre och kompis till en China restaurang för lite mat.


Vi fick senare sällskap av en gammal bekant Bosse, tidigare husbilsåkare, men numera husägare här i Spanien. 😃


Det blev en trevlig kväll...jag och alla karlar 😁
Idag är det vilodag.
+21,4 visar termometern.


4 kommentarer:

 1. Vilka äventyr ni kommer i! Skönt att allt ordnade sig smidigt.

  SvaraRadera
 2. Oj, problem nu igen....men ni fixade ju det bra...kram o hälsa!

  SvaraRadera
 3. Tur att allt går att fixa ändå☺️Det är gott med citrondryck tycker jag också 👍

  SvaraRadera
 4. Skönt att problemen löste sig hyfsat lätt. (Vi får nog också titta över bodelsbatterierna i vår)
  Nu får ni ha en fortsatt trevlig och förhoppningsvis problemfri resa!

  SvaraRadera