måndag 4 februari 2019

Förberedelser och veckan som gått

Ja då var en ny reseförsäkring tecknad, våra 45 dagar räcker inte, då vi räknar med att vara tillbaka på svensk mark runt den 15 April.
I morgon tisdag ska vi ställa på husbilen igen. Det är första gången, som vi har ställt av den, men så har vi ju varit hemma i nästan 8 veckor. 
Vi hade ju hoppats på lite snö under jul och nyårshelgen, men då var det dåligt med den varan, desto mer har vi fått nu och Ingemar har varit ute med snöskyffeln flera gånger. Nu får sonen ta över både snöskottning och blomvattning, eftersom de ska bo i vårt hus ett tag tills deras hus blir klart. 
Om någon undrar hur det gått med deras vattenskadade hus, så kan jag meddela, att där är torrt nu. Byggarna är i full gång med att återställa det som de var tvungna att plocka bort. Vattenskadade innerväggar 60 cm upp från golvet har bytts ut och nya golv måste in och en massa skåp och dörrar, som var vattenskadade, har beställts nya. Så med tiden ska de nog kunna flytta in i sitt nya hus. 

Efter att ha varit mycket inne, pga våra förkylningar, behövde vi göra ett besök i Borås hos Tre, för att öka på vårt internet. På snöiga vintervägar drog vi i fredags iväg, och för 100 kr mer fick vi nu 60GB istället för 40GB, så nu kan nog Ingemar kolla sporten igen. 😁Efter besöket hos Tre var vi hungriga och gick ner till Viskans restaurang för lite mat.Här serverades Taccosbuffé till priset 99.00 kr och då ingick dricka och kaffe. Smakade riktigt bra.Hemma igen så byggde vi snölyktor, då det var kramsnö.På lördagen blev det pulkaåkning i egen backe.


När det var dags för mat fick jag bra hjälp av Noel med klyftpotatisen. Precis som han gör med sina bilar, så gjorde han med potatisen.....lade klyftorna i långa rader, snyggt och prydligt.


På morgonen hade han och mamma fixat chokladbollar till fikat.
Undras vad denna lille man ska bli när han blir stor, så ordningsam som han är och duktig på att baka. 😍


På söndagen hade vi flera besök. Först kom Mikael och hans assistent Petra på fika. Som tur var hade jag bakat bullar på lördagskvällen, man måste ju vara förutseende. På eftermiddagen kom Lena och Bengt och de hade meddelat att de skulle bjuda på hembakad pizza. Full rulle i köket och jag passade på att hålla mig där ifrån. 😁
Kan ju säga att det blev två jättegoda pizzor och allt gick åt. 

Precis när vi var klara kom Mathias och Johanna med barn. Meningen var ju att jag skulle klippa honom, men han kunde inte sitta på en stol, då han fått väldiga problem med  ryggen, stackaren. 😢
Nu får han vänta tills jag kommer hem igen, men alltid kul när de kommer på besök.


Nu har de flesta varit här och i morgon blir det packning av det sista. Klockan ska ställas på 04.00 och vi ska hämta Mathias som sedan kör oss till flyget på Landvetter. 
Det ska bli skönt att komma ner till värmen igen, för här snöar det nu, men enligt Klart.se ser det ut så här i Ulricehamn de närmaste dagarna och.....


.....i Torrevieja lite mer lovande temperaturer. 😁


Så här såg det ut idag.


Nästa gång kommer bloggen från Spanien. 
Ha det gott!


2 kommentarer:

  1. Förstår att du trivs med dom små som kan hjälpa dej. Chokladbollar är våran lilla Benjamins favoritfika också:) Tacobuffe skulle jag ha jublat högt över det gillar jag:) Hoppas nu ni får en fin resa när ni åker. Kram

    SvaraRadera