onsdag 30 januari 2019

Folkfest och snö

Ena dagen molnigt, den andra snöfall och till slut sol och dimma. Ja se vädret är väl det enda som det är svårt att sia om. 


Åter igen har vi satt Ulricehamn på Världskartan och dessutom fått så mycket beröm, så att till och med jag, som inte var med på festen, blev lite mallig. 
Vi startar med en film som nu ligger ute på YouTube. så ni får lite känning av den härliga stämningen där uppe på Lassalyckan i Ulricehamn.


Det var tidigt upp på lördagsmorgonen för Tomas, Ingemar och Torgny. Frank kom och hämtade kl. 7.30, de åkte upp till Tomas och Carins hus där de kunde parkera bilen och sedan gå genom skogen till insläppet. Ytterligare en bit att gå innan de var framme vid den numera kända "Väggen" och kunde hitta bra plats.

Bröderna Frank och Tomas

Först hade vädersajterna lovat sol och -3, men solen lyste med sin frånvaro större delen av dagen. Det gjorde däremot inte publiken. Åter igen var det packat med folk ute efter spåret. 


Att de alla, när de kom hem vid 16 tiden, luktade rök var ju inte så konstigt, det låg ett stråk av rök genom hela skogen och det eldades friskt överallt. 


Frank hade en bra kamera och han lånade mig några bilder på de som åkte.

Daniel Rickardsson

Therese Johaug

Hanna Falk


Jonna Sundling

Ebba Andersson

Det var ett trött och fruset gäng, som samlades på kvällen och efter lite mat stöp de flesta i säng....de skulle ju upp på söndagsmorgonen igen.
Tidigast upp var Carin som skulle vara på plats redan kl 7.00 för att packa upp mössor, halsdukar, vantar och mycket annat som  hon sålde från en av shopping-bodarna.


Söndagen kom och bjöd på snö och blåst, men de trogna var på plats. Visserligen var det många som, efter damernas stafett, åkte hem lite tidigare än planerat och mycket berodde säkert på vädret


Ingemar, Tomas och Torgny stannade hela tävlingen ut, men Frank , som tidigare hade haft lunginflammation, valde att köra hem.


Så var Folkfesten och World cup i Ulricehamn över för denna gång, men 2021 är det dags igen, då kommer säkert Ingemar och gänget vara på plats i skogen. 
Nu är både Ingemar och Carin sängliggande i förkylning....om det är Noel och Jag, som smittat dem eller om det är helgens tråkiga väder som är orsaken....ja se det får vi nog inte veta. Nu hoppas vi bara de tillfrisknar snabbt. Vi ska ju flyga om en vecka.

Att det kom mera snö tyckte Noel var kul för det går ju att leka i sandlådan även om snön täcker den.


Kramsnö! Då går det att göra snögubbe med farfars hjälp.
Många vackra kort kan man ta så här års, även när dimman börjar krypa uppåt, men strax efter så kunde vi inte se Norra Stranden längre.


Nu har vi börjat nedräkningen ..... tidigt den 6/2 lyfter vi från Landvetter för att åter bosätta oss i husbilen några månader.
Tomas och Carin kommer att bo kvar i huset tills deras eget är klart, så nu får de vara blomvakter också. 😀

Ha de gott!!

6 kommentarer:

 1. Vi funderade i det längsta på att åka till Ulricehamn i helgen, men valde till slut att följa tävlibgarna i TV. Vi var ju där flr två år sedan och njöt av de fina arrangemangen. Det är så kul att det blivit sådan succé med skidtävlingar på våra breddgrader.
  Krya nu på er ordentligt tills ni ska återvända och fortsätta er husbilsresa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken. Ja nu när jag börjar bli ok är det makens tur....det hostas ordentligt, men vi får hoppas det blir bättre under de här dagarna som är kvar tills vi återvänder.

   Radera
 2. Kul med den lyckade skidtävlingen! Trist att ni blivit förkylda. Krya på er och ha en bra resa ner till värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen kul för Ulricehamnarna. Det var runt 800 som hjälpte till och vad jag hört så verkade det som om alla funktionärer hade gått en charmkurs. :)

   Radera
 3. Jag följde tävlingarna på TV, men det måste vara mer fantastiskt att kunna se det live, världens bästa publik var det någon som sa. Vi börjar vår resa söderut den 7/2 och kommer att följa VM i Spanien. Hoppas vi ses där nere! Krya på er nu!

  SvaraRadera
 4. Vi satt också och tittade på tv hur duktiga alla är...sen livas det upp där tävlingarna hålls. Förstår att ni längtar till ni får åka iväg igen. Kram

  SvaraRadera