lördag 12 januari 2019

Flyttproblem och ny dator.

God fortsättning på det nya året! Vi har nu hunnit med 2 veckor in på 2019 och jag har varken kunnat eller hunnit med att blogga, men nu är jag här igen och vintern har både kommit och gått.


Men det är väl lika bra att börja från början.
Nyårsafton 2018/2019 firades med goda vänner. Maten bestod av  Avokadomousse med räkor som förrätt, sedan helstekt Älgfilé med sås, gelé, grönsaker och ugnsstekt potatis och till efterrätt Mintchokladmousse med hallon och grädde. Allt gick åt....så det måste ha varit gott. 😄



Klockan 12 kollade vi in raketerna från vår balkong....som faktiskt syntes även om dimman försökte sig på att dölja dem.


Morgonen den 1 januari 2019 började bra, med sol som letade sig fram genom molnen....


....för att nästa dag gömma sig bakom en grå dimma.


 När det var dags att plocka ner julgranen och julsakerna fick vi god hjälp av lilla Mindy.
I 4 dagar  fick vi njuta av denna goa unge, som styr och ställer och försöker uppfostra lillebror, när de är på hemmaplan, men som nu fick chansen att koppla bort "storasysterrollen" och bli  ompysslad själv i stället.


Runt den 15 december var det tänkt att Tomas med fru och barn skulle få flytta in i sitt nybyggda hus. Nu blev det inte så....för bygget hade blivit försenat och skulle inte vara klart förrän i slutet av Januari. Nya ägarna till deras bostadsrätt skulle flytta in den 11 Januari...vad gör man? Jo som tur är så har vi gott om plats, så de fick flytta in här hos oss.


Lekrummet fick bli deras nya sovrum och Noel fick ta Mikaels rum. Allt går att lösa.


Samma dag som vi vaknade med ett vitt landskap, fick vi veta att någon varit in i Tomas och Carins hus och satt på vattnet, som fyllt hela enplanshuset med dm högt vatten. Polis, försäkringsbolag mm har tillkallats och försäkringsbolaget fixar allt....men nu blir huset ännu mera försenat. Som tur är, har de nu tak över huvudet, för vi åker ju tillbaka till Spanien om 3,5 veckor. Men nog blir man ledsen över andras tilltag.


Nytt år innebar också nytt pass för Ingemar och den tiden hade vi bokat redan innan vi tog flyget hem. Här om dagen kom papper på att han behövde förnya sitt körkort också. Tur vi stannade hemma längre den här gången, annars hade han nog inte hunnit få sitt nya körkort. 
Så vackert ute när det är några minusgrader, tyvärr försvann isen nästa dag.


Själv har jag varit och tagit prover för en hälsokontroll, som jag missade i höstas. Besöket hos doktor fick jag omboka, då jag fick en rejäl förkylning, som nu varat en vecka....antagligen inte influensa, för jag tog ju en spruta när vi kom hem....men jobbigt har det varit ändå. 😕
Vintern kom, men försvann fort och i rabatten börjar vårblommorna.


Många besök har vi haft och senast var det familjen Svan, som passade på när den nattgamla isen försvann.


En Häger, som rastade vid vår brygga, såg ut att frysa där han stod.


 Idag testar jag min nya dator och det är bl a därför, som jag inte kunnat blogga på en vecka. En ny Lenovo 330 med två hårddiskar. Lättare att skriva nu när jag har ett fungerande "M" igen. Bara ett problem...den var lite för stor för att ta med i husbilen. 😟
Nu får den bli en hemma dator och den gamla utan "M" får jag dras med ändå. 
Nu ska jag fortsätta att kurera min förkylning, det blir mycket Ingefärsshots och honung med Kanolds Eucalyptus-Menthol tabletter.

Ha ett fortsatt gott på 2019.



6 kommentarer:

  1. Nej så tråkigt!! Tänk att det finns så elaka människor som vill förstöra. Vilken tur att ni har huset kvar o att dom kunde flytta in till er. Dom har ju huset själva när ni åker m husbilen...så bra att det gick att lösa. Kram

    SvaraRadera
  2. Ett litet tips för att skriva tecken som krånglar på det fysiska tangentbordet, är att använda Ascii. Ett versalt M skrivs genom att hålla "Alt-tangenten" nedtryckt och samtidigt skriva &#77 (Obs! det syns inget när du skriver) när alt-tangenten släpps upp skrivs ett M. Obs! siffrorna skall skrivas med det numeriska tangentbordet. Koden för gement m är &#109. Här en länk till hela tabellen https://www.asciitabell.se/ En liten nödlösning.

    Lennart
    Husbilslivet.se

    SvaraRadera
  3. Så mycket som hänt, både i glädje och tråkigheter. Krya på dig!

    SvaraRadera
  4. Men vilken elak person som gjort så i deras hus, grrrr. Tur att ni kan ge plats åt familjen.
    Vårblommor redan! Vädret är då konstigt.
    Kram till er

    SvaraRadera
  5. Tänk att det finns människor till vad som helst. Tur i oturen att de kan bo i ert hus. Nu är det bara att hoppas att löser sig till det bästa och att ni får en fortsatt härlig resa när ni kommer tillbaka till husbilen.

    SvaraRadera