fredag 3 januari 2020

Årets första dagar....

......och God fortsättning på 2020 önskar vi alla. Almanackan har än så länge bara födelsedagar inskrivna, men snart kommer den att fyllas med mer och förhoppningsvis lite resor med husbilen. Några resor finns på planeringsstadiet, men mer om det längre fram.

Nyårsafton tillbringade vi för första gången hemma och själva....och det var så skönt att bara koppla av. Vi fixade lite mat och kollade sedan bingolotto på tv, men inga vinster den här gången. Natten var klar och vi fick se ett fantastisk fyrverkeri inne i stan. Tyvärr så funkade inte min kamera så bra, men någon bild blev det i alla fall. Det var mycket pengar som gick upp i rök där. 😟




Den 2 januari och ny arbetsdag för många, affärer är öppna och rea på många håll. Rean lockar oss inte ett dugg, vi har vad vi behöver. Vi passade på att umgås med barnbarnen då deras föräldrar hade lite att fixa med och deras avdelning på förskolan var stängd. Kusinerna hade roligt och lekte fint hela dagen. Noel åkte hem på eftermiddagen, men de andra två stannade en natt hos oss.



För första gången på länge skulle de båda två sova över hos oss och det gick bra. Tidigare har vi bara haft Mindy. Sen var det att underhålla de små grynen. Som tur är har vi lite lekmaterial kvar sedan våra egna barns tid och även dagbarnens tid. Nu kom ritpapper och pennor fram och även de gamla "plopparna" att bygga med. 



På eftermiddagen kom solen fram och då passade vi på att gå en promenad till elbutiken, mitt strykjärn hade lagt av och ett nytt behövdes.



Tillbaka hemma passade Mindy och jag på att sätta ner de överblommade hyacintlökarna i jorden. Det är nog den första vintern, som jag har kunnat sätta en spade i jorden utan motstånd. Lusten att börja rensa i landen kom på, men jag kunde behärska mig, men det är nog den varmaste början på det nya året på länge. Själv minns jag Januari 1988 som en väldigt varm månad.




Vårblommorna börjar redan titta fram och det är stora knoppar i Rhododendron, även den vi flyttade i höstas.




I bäcken porlade det för fullt så man får riktiga vårkänslor.


Tittade i gamla fotoalbum och hittade kort från 1952 och där Olle (Ingemars morbror, tror vi) höll på att plantera något vid bäcken ...kan vara de ormbunkar, som står där nu.



Bra flöde i bäcken var det även då och det verkar som om de håller på att fixa till den, med stenarna på sidan....vilket jobb de gjorde.


Vi får ofta besök av änder, gäss och svanar och visst är det mysigt att se dem simma i sjön.


I höstas grävde Ingemar ut bäcken och det var tur, för annars hade vattnet svämmat över och in på gräsmattan.


 Vattnet är ändå högt i sjön, flotten har flutit upp på land och våra bryggor, som brukar stå torrt, står nu i vatten.


Nu ska husbilens klädsel tvättas och fixas till innan barnen kommer nästa gång. Vi måste ju passa på att umgås lite med dem nu när vi är hemma....men inte får man mycket gjort de dagarna. 
Ha det gott!!

Rita ett självporträtt :)

2 kommentarer:

  1. Visst är det en härlig känsla när man har en tom almanacka och ett nytt år framför sig och Får fylla den med nya resor, upplevelser och möten.
    Kul att få umgås med den unga generationen även om det tar på krafterna.

    SvaraRadera
  2. Jag gillar inte nyårsafton...det är nog lite skrock om vad som ska hända det nya året. Visst är det mycket pengar som brinner upp med raketerna, tycker ändå att det har minskat med raketer här hemmavid hos oss i alla fall. Har också varit och tagit hand om mina 2 barnbarn när föräldrarna jobbat och förskolan var stängd...det är rätt trevligt eller hur ? :-) Barnbarnen växer så fort så det gäller att passa på :-) Ha det fortsatt fint. Kram

    SvaraRadera