måndag 30 december 2019

Sista dagarna 2019

Då har vi kommit fram till Årets näst sista dag. Jag hade ju hoppats på att få fota några fina snöbilder eller åtminstone lite sol....men nu är vädret mest dimma och grått så ni får hålla till godo med en "vårbild" tagen den 26/12 -19.... från bäcken.



Dagarna före julafton passade vi på att ta en promenad (ganska kort) i stan. På en vägg fanns en fin bild av Ulricehamn ovanifrån .....ny för oss, eftersom vi varit på resande fot i höst. Här ser Åsunden ut som en stor och lång å, men så är det ju inte. 


Julskyltning hade det varit sedan i början av november, då Collin Nutley skulle spela in en ny film, här i lilla Ulricehamn.  Jag kan förstå att han förälskat sig i vår lilla stad, med omnejd. Själv trivs jag väldigt bra här och skulle inte vilja flytta till en storstad. Ska bli spännande att se vad det blir för bilder och om man känner igen sig. Det enda jag vet är ju att det skulle vara mycket ljus i julskyltningen....och nog var den fin alltid.



En fin bukett av tulpaner fick jag av Tomas svärföräldrar och de har stått ända tills idag.



Uppesittarkvällen var vi bjudna till Mathias och Johanna. Där blev det jättegod Tacopaj och sedan blev det Bingolotto. Johanna vann en ny lott och jag vann 2 Sverigelotter, som blev en ny vinst på 25 kr. 



I pausen fick barnen öppna sina julklappar från oss. Ett flygande Tefat hade vi roligt med.


På hemvägen var vi tvungna att beundra alla ljusprydnader som satts upp. De behövs verkligen i mörkret när det inte finns någon snö som lyser upp.


På Julafton kom broder Michael och risgrynsgröt blev en favorit tillsammans med ostmackan. 


 Juldagen firade vi julafton tillsammans med Peter och familjen. Jag provade på att göra lite vegetarisk mat, nu när vi har 3 st i familjen som inte äter kött. Och visst finns det mycket att välja på men vi föredrar nog vanlig julmat.....fast det har vi nu ätit i 3 dagar så det lär dröja till nästa gång. 😄




Peter fick agera "tomte" och dela ut paketen till barnen och Mikael. Mindy neg när hon fick sina paket och Toddy hade lärt sig att bocka. Det såg så gulligt ut och det ska börjas i tid.... även om de senare upp i livet säkert, både glömmer att niga/bocka och även tacka....men man kan ju hoppas. 😃


Vissa har otur....Noel fick Vattkoppor och fick tillbringa nästan hela julafton i soffan med febernedsättande.


Koppor över hela kroppen och då menar jag hela. 😥 Ont gjorde det och att äta var svårt. Men nu har det börjat gå över, nu gäller det bara att inte klia på skorporna.


Puzzel hör julen till i vår familj och vi hade som vanligt köpt ett. Det visade sig att jag inte hade kollat hur många bitar det var ...2000 bitar!!  Det kommer att ta tid innan det här puzzlet är klart.


Idag kom dottern Lena med barnbarnet Sopie och hennes Nathanael på besök. Inte så ofta vi ser dem....men desto roligare när de kommer.



Vi har inte ställt av husbilen för kanske blir det någon kortresa inom Sveriges gränser. I dagarna ska klädsel tvättas och kanske nya gardiner också, sen är det bara att plocka in lite kläder......för visst börjar det krypa i skinnet igen .....det här vädret är ju inte så kul så visst längtar man till sydligare nejder. 


Några större planer på vart och när vi ska åka finns inte, men snart åker nog kartorna fram och då börjar vi planera för vart vi ska åka, men till dess önskar vi er alla 

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!

7 kommentarer:

  1. Roligt att planera för ett nytt år och nya resor.
    Önskar er ett Gott Nytt År!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja efter en månad hemma börjar vi sakna det livet.

      Radera
  2. Vilken fin och mysig jul ni haft med nära och kära, trots gråväder och avsaknad av julsnö.
    Vi förstår att det rycker i restarmen. Vi har liksom förra året en inplanerad resa till Aguilas under i början av mars så vi får väl hålla oss på hemmaplan tills dess.
    Ett Gott Nytt År önskar vi er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det här vädret är inte så inbjudande. Sen är det ju något visst med husbilslivet och nu börjar vi sakna det, men vi får allt vänta minst en månad till.

      Radera
  3. Stackars kille!!!! Vattkoppor! Lider verkligen med honom.
    Mitt pussel åker oxå fram idag, nu när alla kalas är över kan man ha det på matsalsbordet :-)
    Gott nytt år!!!! // Nilla, Våra husbilsresor

    SvaraRadera
  4. Pyssel samlades vi runt på sen julafton och juldagen. Alltid trevlig syssla. Vattkoppor i den mängden,såg inte kul ut.
    Ha ett riktigt gott 2020!!

    SvaraRadera