lördag 21 december 2019

Drömmar tillbaka och vintersolståndet


Så här såg det ut när vi kom hem..... så som vi vill ha det till jul. Önska kan man, men om sedan önskningar, när det gäller väder, slår in ....det är absolut inte så säkert och det har vi nu fått uppleva.
Snön försvann fort och gräsmattorna är gröna, vattnet steg i sjön och omsluter nu våra bryggor. Grannens brygga ligger förankrad....hur länge....ja vi får väl se.


Det höga vattnet gillar fåglarna och vi har besök av svanarna med sina ungar, som nu har nästan samma storlek som sina föräldrar.


Även en hel del änder trivs vid bryggan.


Eftersom temperaturen ligger på +7 så fick Ingemar rena vårkänslorna och började städa i trädgården. Massor av grenar hade ramlat ner från den döende Almen och Lönnens lövdrivor såg inte så roliga ut.


När vädret är grått och regnet ser ut att ha parkerat sig över Sverige då drömmer vi oss tillbaka till de soliga dagarna nere i Albanien och Grekland.


Då hade vi sol och runt +22-26 en hel månad och badade i 23 gradigt vatten.


Kunde njuta av havet och solnedgångar.


Imorgon den 22 december vänder det. Det är den dag då dagen är som kortast Vintersolståndet och vi går mot ljusare tider igen.

Då får vi börja att planera.... ska vi åka någonstans i Mars-April eller ska vi stanna hemma? Och vart ska vi åka? Det finns så mycket som vi vill och behöver göra på hemmaplan också. 


Så här grått har vi det idag och det var knappt man såg till stan, inte undra på att man nu längtar till sol och värme. 
Husbilen är städad, så det är bara att plocka in mat och kläder och sedan välja resmål. 😀

Nu har vi i alla fall fått upp vår nya gran.....så nu kan julen börja.Önskar alla en trevlig 4:de advent!

7 kommentarer:

 1. Ja nog var första fotot vackrast. Gråheten finns i Norrköping också. Känns fint att drömma sig tillbaka men även drömma framåt. Ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Svanarna är fina! :) Vi har sååå grått (den lilla stund det är ljus, sen blir dte ju svart). Lite jobbigt. Bra med juleljus! Önskar en riktigt fin jul!

  SvaraRadera
 3. Här har vi firat jul med mina tjejer idag i hällregn och gråväder, så det är inte utan att vi längtar till sol och värme.
  Det är ändå mysigt med alla juleljus mitt i det grå!
  En god jul önskar vi er!

  SvaraRadera
 4. Vädret verkar vara detsamma hos er och oss - grått, grått, grått ...
  nu vänder det i alla fall och snart kommer ljuset att öka igen ... härligt!
  Önskar er en God Jul!

  SvaraRadera
 5. Detta väder i gråskala är allt annat än trevligt. Skönt att det har vänt även om det dröjer tills vi märker av det, bara vetskapen gör en gladare.
  God Jul Kram till er båda

  SvaraRadera
 6. Här känns det också som gråskala....God Jul till er vänner o ta hand om er. Kram

  SvaraRadera