torsdag 5 december 2019

Borta bra men hemma bäst
Då har vi varit på Svensk mark i 9 dagar. Vi har dragit ut på tiden för att vår son med familj ska hinna flytta till sitt nya hus. 
På väg mot hemmet så passade vi på att hälsa på Ingemars syskon i Lomma och Helsingborg. Övernattade på grusplanen nere vid lilla båthamnen i Råå. Den asfalterade planen är endast till för uppställning av båtarna. Ingen el eller vatten, vi som hade hoppats på ström, men vi sov gott ändå.  N 55 °59' 23 ", E 12 °44' 59"

Lars-Göran och Ingemar

Ingemar och Margaret

Fortsatte mot Ullared, Ingemar behövde nya glasögon och jag passade på att köpa lite julklappar till barnbarnen. Tog en sväng in på Netonnet, där hittade jag en ny dator till husbilen. 😀 
Sov på campingen och den här gången med ström som tur var, för på natten kom kylan och vi vaknade till ett vitt landskap.


Tittade lite på min nya dator på kvällen men kunde inte installera något, ringde Robert (min datakille) som sa att han kunde hjälpa mig.


Vi lämnade Ullared på lördagen, efter att ha hämtat glasögonen och var glada för att inte behöva gå in i varuhuset igen. Det var fullständigt proppfullt med bussar och bilar, då även husbilsparkeringen användes till småbilarna. 


Fortsatte till Svenljunga och Robert och Miranda. Nu hade vi sådan tur att vi kunde parkera på deras gård, med gratis el och wifi. 


Länge sedan vi träffade hela familjen och det var riktigt trevligt. Det visade sig att min dator hade Windows 10 S och då kunde jag inte använda något annat än Windows appar, men det fixade Robert och nu har jag en ny Lenovo yoga 530, som är lagom stor för husbilen, för jag gillar datorn bättre än "paddorna".


Fortsatte hem och var hemma på söndagens em.
Nu har vår son Tomas med familj flyttat in i sitt nybyggda hus. Vi har  bott i husbilen i snart 14 månader pga att deras hus blev vattenskadat under byggnationen och killen som höll i bygget gick i konkurs. Men vem hade kunnat tro att det skulle ta ett år  innan de kunde flytta in. 😕
Tur vi hade husbilen så de kunde bo i vårt hus.
Nu känns det skönt att få tillbaka huset och plocka in det vi har i husbilen. Visst trivs vi bra med att bo i husbilen, men jag har längtat efter min vävstol och mina symaskiner. 
Vi ställer inte av husbilen än.... för vem vet när vi får lust att ge oss ut på nya äventyr igen.


Vaknade här om dagen till en fantastisk soluppgång....men idag har all snö regnat bort tyvärr. Jag gillar när det är några grader kallt och vitt i naturen.
Nu ska vi fixa lite inför julen.
Önskar er en trevlig 2:a advent.

6 kommentarer:

 1. Låter fantastiskt, det där med vävstol blev jag ju lite avis på, det var EN av de saker som försvann när vi flyttade in permanent i husbilen :-) Välkommen hem.

  SvaraRadera
 2. vilken vacker soluppgång
  mvh Thomas

  SvaraRadera
 3. Ni bor vackert och och kan njuta av sjön, sommar som vinter.

  SvaraRadera
 4. Kul träffa släkt och vänner, men att återfå huset måste vara det bästa. Du har som vanligt många vackra kort som illustrerar din berättelse!

  SvaraRadera
 5. Så skönt att komma hem och få tillbaka ert hus lagom till jul efter er härliga resa.
  En skön andra advent önskar vi er.

  SvaraRadera
 6. Visst är det alltid skönt att få komma hem och träffa barn och barnbarn :-)) Sen bor ni ju vackert till vid vattnet och den fina solnedgången. Ha det fint hemmavid nu . Kram

  SvaraRadera