onsdag 7 augusti 2019

Roliga jobb och svamp

 Vi fortsätter att jobba på.... både hemma och i stugan. I stugan blir det mest målningsarbeten. Fönstrens kitt börjar bli dåligt och det är många år sedan vi målade dem. Underhållning kallas det 😀 och det måste göras för att huset inte ska förfalla. 
Utsmyckningen på verandan har Ingemar gjort nya efter de gamla. De har legat färdigmålade och klara för uppsättning i 2 år. Nu har de äntligen kommit upp och jag har tvättat allt övrigt, som var vitt. Ser ni fåglarna i ändarna?


På hemmaplan är det mest trädgårdsarbeten. Vissna blommor ska klippas ner och ogräs rensas bort. En del ogräs, som Gullriset, får vara kvar för jag tycker det är fint, men man ska passa sig för att ha det i en fin-rabatt då den sprider sig.


I år har jag satt några av mina Dahlier i rabatten. Den här köpte jag i Spanien, där lökarna var betydligt billigare än hemma. Nu blommar den fint.


På kvällarna går jag på jakt.... snigeljakt alltså. 😁
Vi har ju under flera år fått en invasion av den Spanska bruna snigeln. OCH jag gillar den INTE. Den förökar sig enormt och på kvällarna kryper de fram för att äta....då är jag där med saxen! Ja det kan tyckas groteskt men....det är nog den mest skonsamma döden för dem....och jag tar ca 150 st varje kväll!


Ingemar har riktat in sig på vår bäck, som har vuxit igen nästan helt. Det gör att när det finns mycket vatten i bäcken så svämmar det över på gräsmattan. Nu har han slagit gräset och börjat gräva med hjälp av vår granne.


Vi har misstänkt att det skulle finnas kräftor i den och naturligtvis fick de upp några stycken, men de slängdes i igen. Bättre att de förökar sig och växer till sig. 😁


Rena kanalbygget!! 😁 Mycket vass-rötter att gräva bort.

Inte går den rakt heller, men så bra det blir, när det blir färdigt.


Nu har vi fått en del regn och nu har höstsvamparna börjat dyka upp. Noel som gillar det här med skogspromenader och svampplockning lyckades, tillsammans med mamma och pappa, plocka ca 6 L kantareller i vår skog vid stugan. Nu är det vår tur att ge oss ut och plocka skogens guld. 😀


Ha det gott alla där ute (i regnet) för vi har fått mycket regn och mer ska det bli.

3 kommentarer:

  1. Ni har mycket att stå i, men snyggt blir det. Jättefint snickarglädje på stugan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det finns en del att göra, men vi vilar mellan varven. Snickarglädjen fanns redan för 40 år sedan, men i bitar på backen. Ingemar har gjort nya två ggr.

      Radera
  2. Har man hus och trädgård, eller som ni flera stycken finns det alltid arbete, men så fint det blir. Snickarglädjen är ju otrolig!
    Vad kul att det börjar komma lite svamp! Nu längtar jag ut i skogen.

    SvaraRadera