tisdag 21 augusti 2018

Röjning i stugan

Vid den här årstiden åker vi ofta ut till vår stuga. I år har vi inte kunnat vara där något vidare under sommaren, det har varit för varmt, för att kunna sköta underhållet av stugan. Ett gammalt hus behöver målas, både på utsidan och insidan, då gäller det fönstren. Men även "trädgården" behöver ses över. 


Den här helgen fick vi hjälp av Peter med familj. Vi hade en massa långt gräs, som Ingemar hade trimmat av, och nu fick vi hjälp med att forsla bort det.


Inte bara Peter med familj, som besöker oss.....en stor gräshoppa gillade att sitta på husbilen.


Även de små kusinerna Noel och Mindy var duktiga på att hjälpa till.


Själv fixade jag fika och mat till alla, samt såg till att hålla fyr i vedspisen. 😁


Vi hade lånat en röjsåg av kompisen och nu kunde vi få bort alla små buskar, som har en förmåga att sprida sig och skjuta skott lite överallt.


Samarbete är bra, tänk så mycket snabbare det går när man är två. 😀


Alla barn älskar att hjälpa till och att få åka i/på skottkärran full med löv..... och tillbaka i en tom kärra är mint lika kul.


Dessutom var det Ingemars födelsedag i lördags och den firade vi med marängtårta.


Tidigare hade vi både gungor och sandlåda, men när barnen blivit större togs de bort. Nu finns bara en gunga i trädet kvar, men den ska flyttas och få nya rep så den håller för lite större barn också. Gamla leksaker efter Tomas och Peter är spännande att leka med för barnbarnen.


 Vi var många, som skulle sova i stugan, och det finns bara 6 bäddar, därför tog vi husbilen med ut. Mindy tyckte det var spännande att sitta vid ratten och låtsas att köra.


Tomas, Carin och Noel gick på söndagen för att kolla om det fanns någon svamp. De kom tillbaka med  några liter kantareller ett par Karl-Johan-svampar och lite lingon. Det ser lovande ut för höstens svampsäsong. Tur att det har regnat lite nu.


Svamp har vi också fått på våran huggkubbe. Något annorlunda i formen.... men visst är de vackra och så snabbt de växt till sig.Så skönt att vara på landet...inga bilar att vara rädd för....man kan ströva fritt...


....och än kan vi plocka lite blommor och känna sommarens sista dofter.


Om 5-7 veckor drar vi söder ut. Mycket som ska hinnas med innan dess...som att söka nytt pass t ex. Upptäckte, när jag skulle beställa flygresan hem till jul, att mitt pass hade gått ut.
Sen blir det säkert fler turer till lingonskogen....det gäller att fylla frysen, nu när det finns lingon.
Här kan ingen ligga på latsidan. 😉

6 kommentarer:

 1. Härliga dagar med familjen ser ni ut att ha. Regnet tycks gjort gott för svamp o lingon.Vi har också sett sommarblommor som klöver smörblommor nu på våran resa norr över.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vilket fint hus! Men det är klart att det behövs en del arbete för att hålla det i trim. Bra med hjälpredor, men du? Du vet att barnarbete är förbjudet va? ;-)

  Härliga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... Barn älskar att göra som vi gör, av det blir det lek och de lär sig att hjälpa till....lärorikt skulle jag vilja säga ...haha.

   Radera
 3. Så trevligt att kunna jobba tillsammans. Allt går så mycket fortare då! Samt att kunna glädjas tillsammans. Ha dé fortsatt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är härligt umgänge med både stora och små.

   Radera
 4. Bra jobbat! Förstår att det varit svårt (omöjligt!) att jobba tidigare under den extrema hettan ...! Vilka härliga kantareller! :)

  SvaraRadera