onsdag 8 augusti 2018

Kräftkalas och ställplatser

Det är kräfttider nu och kalasen avlöser varandra,  mest på helgerna. Lena (dotter) och Bengt hade fortfarande lite semester kvar och bjöd oss på egen fiskade och hemkokta kräftor från Sämsjön. Vet inte när vi åt sådana kräftor sist.😁 För det mesta har det varit Turkiska frysta kräftor.....nu skulle vi få smaka på Bengts hemkokta.
De har sitt paradis (sommarstuga) vid Sämsjön och dit kom vi på tisdagseftermiddag.


De har många sängplatser, men vi gillar ju att sova i vår husbil, så vi tog den med. Så här fin utsikt fick vi från den.Det blev ett härligt dopp i sjön och på vintern när isen ligger kan de njuta av bubbelpoolen.


Utsikten är inte fel....varken till vänster, rakt fram eller till höger.


Först en fika när vi kom, sedan gav sig Bengt och Ingemar ut på en fisketur. Jag höll tummarna för att de skulle plocka upp en gädda....så gott i fiskpaté. Men de hade tyvärr ingen fiskelycka....det blev ingen fisk till patén. 😥


I stället dukade Lena upp för kräftkalas och det såg vi fram emot. Först fick vi en härlig svampmacka innan vi högg in på de röda. 😀


Bengt hade fiskat färdigt för i år, men det var andra, som hoppades på bra fångst. 


Kräftorna på väg in på bordet.


Och vilka kräftor....så stora och fina!


Åh så gott de smakade! När fatet var tomt kom Bengt ut med ett nytt lika fullt. Nu vill jag nog inte äta de utländska mer,de är så hårda i skalen och smakar definitivt inte som dessa insjökräftor. Vilket kalas!!


Vädret var perfekt och det gjorde att vi kunde sitta ute hela kvällen.

Ingemar fick syn på något intressant.


Inte nog med att vi kunde njuta av kräftorna..... vi fick också en fantastisk solnedgång, även om det var en del moln i vägen. Vilka färger det blev på himlen!


På morgonen tog Ingemar sig det sedvanliga doppet innan frukost, sedan drog vi iväg hemåt och Lena och Bengt for för att golfa några timmar. 
När vi kom till Od fick vi syn på skylten om ställplats, nyfikna som vi är, for vi dit för att ta oss en titt.


Jodå... här vid deras idrottsplan kunde man stå gratis med bilen och ville man ha vatten var det bara att fylla på och el kunde man också få, för 30 kr via Swish. Vilket bra initiativ av byn.


I Älmestad hade det också kommit upp en skylt.Här fanns också vatten, men även dusch och WC, men inte gratis.


Idag ska vi få en så där varm dag igen, termometern visar +33 och det blåser, men vinden är varm. De har varnat för att det kan bli upp till +36  då blir det varmt  i kväll, när vi ska titta på Torpa slottsteater.
Ha de gott ni som är ute med husbilen.,,,nästa helg blir det en ny utflykt.
3 kommentarer:

 1. Vi har ju bott i Vimle så känner väl till både Od och Sämsjön. Fina områden! Kul att de fixat ställplatser, för det behövs misstänker jag, även om vi inte haft några problem att få plats när vi åkt runt. Har inte badat i Sämsjön i år, hoppas ni hade det gött där med fina utsikten.

  SvaraRadera
 2. Vilka fantastiska bilder! Kräftorna ser också fantastiska ut, och man skulle ju kunna bli väldigt suktad såhär söderöver. Men vi hade ju turen att bli bjudna på kräftor i Provence, så vi fick värsta längtan stillad :)

  SvaraRadera
 3. Ett sådant kräftfaten skulle få mig också att vilja äta mer än en kräfta.
  Kram

  SvaraRadera