onsdag 1 augusti 2018

Mot okända mål

Nu har vi varit hemma så länge, så nu var det dags att göra en liten utflykt med husbilen. Tidigare har det inte lockat så mycket, då det varit så varmt väder och vi har ingen ac i husbilen på natten. Och det varma vädret tycks bestå, men nu tyckte kompisarna att vi skulle ut och åka i alla fall....snabbt in med mat och lite kläder. Frågan var bara.... vart skulle vi åka?
Vi började med att köra mot Jönköping och fortsatte ner på Nissastigen en bit för att sedan ta in på småvägar. Första fikastoppet blev en badplats vid
Rasjön i Bondstorp N 57 35 21 E 13 54 58
Vi passade också på att ta ett härligt dopp, behövligt i värmen.


Fortsatte sedan på asfalterade småvägar ner mot Vaggeryd och hamnade vid Nydala gamla klosterkyrka Är du intresserad så finns det mer att läsa om klostret på internet.


Här pågick uppbyggnad av sittplatser för kommande spel.


En titt in i kyrkan.


Det fanns även ett Café en bit längre bort, dit vi tog en promenad.


Där hade vi otur, för Caféet var stängt på måndagar, bara att gå tillbaka och fika i husbilen..... blev ju lite billigare så klart, men jag hade ju siktat in mig på hembakat fikabröd. 😃


Det började bli eftermiddag och vi ville hitta en plats att övernatta på....då är Motormännens karta bra att ha. Där finns alla kommunala badplatser med och oftast med P-plats. Jag hade hittat en mindre sjö med bad och nu blev det grusvägar en bit. Många fina röda små stugor åkte vi förbi.


Vi hittade den lilla sjön i Mo N 57 15 12 E 14 28 47. Ingen stor badplats och ingen stor sjö, men det fanns både brygga, omklädningsrum och bord med bänkar och en väldigt liten P plats.


På motsatta sidan fanns en gammal vägstump, som passade perfekt för oss att parkera på, då tog vi inte upp alla p-platser för de badande gästerna.


Det blev naturligtvis bad även här. Och den trevliga ortsbefolkningen kom ner på ett dopp de också och vi fick en trevlig pratstund med dem.


Värmen +32 känns i kroppen och svetten rinner, det blev flera dopp på kvällen och det sägs att tempen på vattnet var +28, det svalkade knappast.... men så var det en liten sjö också.  


Inga mygg, men en vacker kväll vid sjön.....så njutbart.


Vi fortsatte mot okända mål nästa dag.


4 kommentarer:

 1. Så härligt det ser ut där ni är och jag badade också för första gången igår kväll hihi
  Kram

  SvaraRadera
 2. En husbil, en bra parkering vid en sjö, gärna med bad, det är svensk sommar.

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen härligt ut, kram 😎😎

  SvaraRadera