lördag 22 oktober 2016

Tyska landsbygden i regn

Utsikten från vårt fönster är fantastisk, även på kvällen då bropelarna har röda och gröna lampor. Vi sov gott i natt tillsammans med ett flertal andra husbilar och lastbilar. 
Vädret däremot hade vi önskat varit bättre....regnet gör oss deprimerade, men när man hör att det börjat snöa på höjderna hemma, ja då kan det vara ok med lite regn och gråväder :)


Vi fortsatte mot färjan och det såg lovande ut när det gäller blåsten. Vi hade kollat på TV-vädret och det såg inte så lovande ut med ca 12m/sek och regn. 
Kö till färjan, men vi kom på direkt och när vi kom upp på däck så blåste det inte ens ute. En av de bättre överfarterna för min del, men väldigt mycket folk....det var ju helg :)


Upptäckte att både toa och hushållspapper var slut eller snarare så att jag glömt paketen hemma, jag som tyckte jag hade fått med allt och lite till..... så vi körde in till Heiligenhafen och Lidl. 
Det blev dyrt papper. för naturligtvis följde lite vin med ner i kassen. 
Vi kör mot Lübeck för att sen svänga av motorvägen och ta motorvägen till Rostock. Nu var det inte tänkt att vi skulle till Rostock utan ner till Lüneburg för att slippa Hamburg och alla stau. Det blir mycket av de typiska alléerna, som finns här i Tyskland, farligt nära står alla träd och hösten har verkligen kommit även hit.


 Därefter kör vi sedan till ställplatsen i Celle, men först måste vi  över Elbe, inte heller här blåste det något.


Om det har varit mulet och tidvis regn så börjar vi nu se ljuset och även en svag sol mellan molnen.


En del omläggningar har det varit efter vägen, men vi har sluppit alla köer på autobahn, som vi hör att de säger på radion. Det är en av anledningarna till att vi undviker Autobahn runt Hamburg och andra storstäder. 


Vi kommer fram till ställplatsen i Celle N52 37 37 E010 04 28 vid 18 tiden. En hel del husbilar på plats och även någon svensk bland alla tyskar. Denna plats är gratis med tömning, vatten 1€ och på promenadavstånd till centrum. 
Åter har jag otur med datorn när vi sätter oss i husbilen....den uppdaterar sig tydligen själv och då försvinner vissa saker, som min datakille fixat. Autorouten hittar inte en comport... dvs GPS pucken kan inte få kontakt med datorn....typiskt när vi nu är på väg. Nu säger ni nog att man kan klara sig utan den.....jo visst....men jag vill följa på datorn hur vi åker. 
Nu får jag försöka med att visa hur vi åkt i Google maps i stället.


Än så länge pekar näsan söder ut, men vi har ett mål i morgon....men det får ni veta då vad det är. :))


8 kommentarer:

 1. Får man "otyget" ( datorn ) att fungera skall man nog alltid stänga av alla automatiska uppdateringar?

  SvaraRadera
 2. Hoppas ni får bättre väder snart! Blir intressant att se var ni hamnar!

  SvaraRadera
 3. Kul att följa er, kör försiktigt.

  SvaraRadera
 4. Ni får snart bättre väder, här hemma regnar det som bara den idag.

  SvaraRadera
 5. Spänningen stiger :-D Kör försiktigt...

  SvaraRadera
 6. Skicka gärna hem lite regn, vi behöver mycket av den varan.

  SvaraRadera
 7. Grått, en det blir bättre. Trist med datorn.

  SvaraRadera