tisdag 18 oktober 2016

Försäkring och kalas

Idag har jag beställt extra försäkring för 16 dagar utöver de 45 som vi har på LF.  Summan blev 681 kr alltså 43 kr /dag. Kollade också vad som gällde om vi skulle vilja ställa av HB 6 veckor, när vi är hemma. Svaret var att... det skulle vi inte göra, för då funkade inte försäkringen fullt ut för HBn. 
Nu brukar vi inte ställa av den, men jag vet ju de som gör det. Har ni koll på vad som gäller om det skulle bli inbrott eller något annat fel på bilen, när den är avställd? Så här står det på LF sida om avställning. 
Ställa av ditt fordon
När du ställer av ditt fordon meddelar du det till Transportstyrelsen som skickar information till oss. Har du halv- eller helförsäkring ändras din försäkring till en Avställningsförsäkring. Avställningsförsäkring innehåller skydd för brand, glas, stöld, rättsskydd och vagnskada. Har du enbart trafikförsäkring läggs försäkringen och beviset vilande. Nytt försäkringsbrev skickas till dig.

Brukar ni ställa av husbilen när ni inte använder den på minst en månad?

Oj vad dagarna går fort nu! 
I helgen har vi varit ute och luftat husbilen igen. Först gick turen till Kinna, där vi var på namngivningskalas för  Peters dotter. 
Alla vill inte ha dop och då kan man idag ha en Namngivningsfest.  Vi ville att den lillas namn skulle vara med på dopklänningen, som gått i arv i 59 år, så dagen till ära fick hon bära dopklänningen på festen. 


Stolt pappa med lilla Mindy.


Efter festandet på tårtor övergick vi till att fixa taklisterna i deras nya kök, samt 3 sovrum. Nu är snart renoveringen av deras kök färdigt, tur att sönerna har en snickarkunnig far :) 
På måndagen var det dags för att åka vidare. En snabbfika på parkeringen vid Svenasjö kyrka innan vi fortsatte till  Svenljunga för ett försenat grattis till mitt gudbarn Angelica som hunnit bli 12 år.
(Det är på barnen man märker att man börjar bli gammal) :)


Vidare på småvägarna till Sjötofta, där sonen Frank med familj bor. Där blev vi bjudna på en  jättegod middag, som Frank hade fixat. Så himla skönt att slippa laga mat själv....bara sätta sig till dukat bord....Tack Frank och Marie för en trevlig stund tillsammans med er.


Hemma sent, men en stund vid TVn och datorn hann vi med innan kudden kallade  :)
På onsdag är det dags för nästa kalas, den här gången hos ett av våra barnbarnsbarn. Ja det är mycket man ska hinna med innan man drar iväg söder ut några månader.
Nu ska jag börja att packa husbilen :))


7 kommentarer:

 1. Vi har försäkring i Folksam o då har vi rabatter genom husbilsklubben. För oss var det billigast o bäst genom Folksam. Va bra att ha extra försäkring när ni är utomlands så länge. Vi skulle inte ställa av husbilen om vi lämnade den...hemska tanke om nåt skulle hända med bilen medan... Kram

  SvaraRadera
 2. Vi har försäkring 185 dagar utan kostnad!!

  Vilken fin tårta!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin tårta, ni har det häktiskt just nu.
  Kul att börja packa husbilen, när åker ni iväg?
  Kram ☺

  SvaraRadera
 4. Vi ställer bara av bilen en period under vintern då vi inte nyttjar den, annars är den alltid startklar. Vilken fin tårta, förstår att det är lite hektiskt att fara runt och säga Hej Då till alla nära och kära
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken fin husbil! Mina svärföräldrar hade inbrott i sin häromkvällen där det stals bestick, sängkläder, stekpannor och annat som förstördes, riktigt tråkigt. De hade larm och ringde polisen som åkte fel väg och missade tjuvarna med några minuter, typiskt.

  SvaraRadera
 6. Om jag vore du skulle jag ringa igen till LF och fråga varför bilen inte ska ställas av. Jag ser inga sådana begränsningar i försäkringstexten. Har man helförsäkring så blir också avställningsförsäkringen likadan exkl. trafikdelen. Det är verkligen busenkelt att hantera på- och avställning med Transportstyrelsens app. http://www.transportstyrelsen.se/mobil. Vi kan f.n. inte "bara" åka iväg utan måste planera resorna, därför ställer vi också av bilen.

  SvaraRadera
 7. Vilken tårta och underbar Mindy. Det är viktigt att ha koll på sin försäkring och hur den fungerar.

  SvaraRadera