fredag 14 oktober 2016

Förkylningstider

Jaha då har man drabbats av förkylningsviruset. I umgänget med våra småbarn så är det nästan oundvikligt att man inte drabbas. Barnbarnet Noel har nu börjat på dagis och det är nog där ifrån jag fått min förkylning. Enda trösten är väl att vi har bara en vecka kvar innan vi drar iväg mot södern och lämnar det kalla Sverige med alla förkylningar :)
Innan dess så betar vi av alla "måsten" innan vi kan ge oss av. 
Trädgården är klar, alla möbler har plockats in. Ingemar har rengjort åkgräsklipparen och ställt in robotklipparen. Komposten är tömd dvs överflyttad till bingen, där den ska ligga till nästa år.


I går var vi till stugan och tömde alla vattendunkar och pumpar, samt laddade fällor för mössen. Den här gången har vi fixat alla dörrar till rummen, så de går att stänga, så nu är det bara i köket de kan husera de små gnagarna. Vi har även satt dit de nymålade skåpluckorna som vi målat i höst.


Tidigare var luckorna i furu, men furu mörknar med åren, så vi målade dem vita med röda knoppar i köksdelen. Vid tvättstället på andra sidan fick de bli röda med vita knoppar.


Nu ska jag försöka kurera min förkylning....en näsa som rinner konstant och en begynnande hosta.
Någon som har dunderrecept :)


8 kommentarer:

 1. Dagisbaciller kan vara riktigt giftiga.
  Krya på dig.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Barnbaciller är inte att leka med, prova köp Cold Zyme på apoteket, det hjälper fast förkylning gen har brutit ut.
  I stugan skulle ni haft en musskrämmare som sitter i eluttaget, ger ifrån sig små ljud. Vi har på vinden funkar hur bra som helst.
  Krya på er, kram 😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då visst skulle vi ha en musskrämmare.... om vi bara hade el :) Stugan är tyvärr inte utrustad med varken el eller vatten, dock ett avlopp och det är nog där de kommer in. Tack för tipset om Cold Zyme ska köpa det idag.

   Radera
  2. De finns faktiskt oxå med batteri, kolla på nätet.
   Kram😀

   Radera
 3. Jag är också förkyld. Jobbigt inte minst igår är jag skulle föreläsa... Idag är vi på rull med husbilen och kan ta det lugnt. Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Här är det också förkylt, eller rättare sagt ont i halsen. å är det när hösten kommer... Vilket fint kök ni har i stuga, supermysigt!

  SvaraRadera
 5. En överskrift passar verkligen in, var och varannan är ju lite småförkylda just nu. Ska bli trevligt att följa er blogg i södern, trevlig resa

  SvaraRadera
 6. Trist med förkylning, men det blir nästan alltid, sen man umgåtts med de små.
  Så jättefint köket blev! Helt i m in smak!
  Spännande att ni ska åka. Jag har en lång tid innan jag kan ha säkerhetsbälte över axeln, så Ellen får vara parkerad.

  SvaraRadera