lördag 29 oktober 2016

Mot Montpellier och solen

Här kommer fortsättningen från gårdagens resa. Vi svängde av från A75 för att köra genom Millau i stället för att ta den kända bron. Mycket roligare att se på bron från det här hållet och dessutom fick jag med en bro till. :)


Vägen in mot centrum är tång och rak med några stoppljus.


Det var ganska trångt i centrum och vi valde snabbt nästa väg ut därifrån.


Ut på A75 några km till och sedan tar vi av igen på D7 och en något krokig väg. Tanken var att ev få se några grottor...i alla fall från min sida. De grottor jag först tittat ut var Grotte de Dargilan, men vägen dit tyckte Ingemar var för liten och krokig. Alltså valde vi en, som vi kanske skulle komma förbi, på en bättre väg.  


Många små byar och en ganska vacker väg, även om den var krokig men med dubbla filer i alla fall.Ett stopp på Lidl, för Ingemar hade slut på sina chokladkakor. En lite ovanligare typ av byggnad. Vi handlar mest på Lidl för där känner vi till utbudet. Vart handlar ni när ni är på resa?


Det blev inget grottbesök för vi hittade inte avfarten. :( 
Vi fortsatte ner mot Montpellier och nu möter vi vinodlingarna.


Märktes att vi kom i rusningstider, köer över allt och rödljus. Priset på diesel i Frankrike ligger mellan 1.159€ och 1.250€ lite lägre än hemma.


Vi hade ställt in en ställplats i Sete, men när vi kom dit så var det ingen plats vi ville stå på. Tågstationen alldeles intill. Nu var det hur vi skulle ta oss ut därifrån. Här var mycket enkelriktade gator och det blev ett snurrande fram och tillbaka innan vi kom där ifrån och kunde köra mot en annan ställplats.När vi väl kom fram till ställplatsen så var det krångel med att köpa biljett.... med kontokort....jag och franska går inte så bra ihop. 
Den kostade i alla fall 9,66€ bra mycket billigare än i Sverige, där vi läser att de tar 200-290 kr.
Fick till slut hjälp av en man och vi kunde köra in på parkeringen.
Ut kom stolar, bord och ett glas vin.....för nu var det nästan 20 gr och vi var, efter en vecka, nere vid Medelhavet....måste firas!!Vi kunde sitta ute tills solen gick ner och vi fick en fin solnedgång.
Ha de gott!! 

15 kommentarer:

 1. Låter jätteskönt, både Millau och Sete känner vi väl till. Här i Sundbyholm har vi ett jättefint höstväder, solen skiner och runt 7+. Det blir en långromenad idag också, liksom det har blivit de andra dagarna i veckan.
  Vi har börjat tänka på vår resa söderut, om två månader har vi påbörjat den...

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Så kul att följa er. Du skriver med sån inlevelse. Så fort vi kan skall vi ge oss iväg söderut.

  SvaraRadera
 4. Nu tror jag, att ni står på den ställplatsen vi stod på i september i Sete, med havet bredvid. Ja det var lite krångligt med att köpa biljett men nu kan ni till nästa gång hihihi.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Härligt att ni kommit ned till solen, havet och värmen! Vi handlar gärna på Intermarché. De brukar ha ett bra utbud och fina delikatessdiskar. HyperU i Agde nära där ni bor är en fantastisk livsmedelsaffär. Jag tror dock att den är stängd på söndagar när det inte är turistsäsong.

  SvaraRadera
 6. Geant Casino är favorit. Men nästan alla affärer i Frankrike är bra. Spanien har sin Mercadona, ägaren till den lär vara en av Spaniens rikaste....Roligt att följa er resa, vi rullar om ca två veckor. Tack för tips och bra länkar. Hälsningar Solan

  SvaraRadera
 7. Små byar finns det obegränsat av i Frankrike.

  SvaraRadera
 8. Ser härligt ut! synd att ni missade grottorna, men det kommer nog fler tillfällen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Kul att följa er resa! Hemma i Sverige handlar vi aldrig på Lidl, men när vi reste i Europa handlade vi ofta där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi handlar mesta på Lidl även hemma, billigast och närmast :)

   Radera
 10. Skönt att kunna plocka av sig lite kläder......är ni på väg ner till oss eller? Vi spelar golf till den 16 nov, sedan drar vi norrut mot Torrevieja......Kram!

  SvaraRadera
 11. Så skönt att se att shortsen kommit på och vilken kvällshimmel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det härlig sommarvärme här nere. :)

   Radera