tisdag 25 oktober 2016

Nya däck och en svår olycka.


Vaknade till en dimmig morgon igen. Även idag fick vi användning för fönsterputsaren vi köpte på Lidl för ca 300 kr. Den suger effektivt upp fukten och det blir ca 1 dl åt gången.


Nu funkar min dator med Autoroute 13 igen, den hade troligtvis uppdaterat sig igen och då tar den bort viss saker, som vi installerat på den. Tur man har en egen datakille,som fixar mina datorproblem :) Vad gjorde jag utan Robert, min expert ? Nu kan jag följa och rätta när "Berit" väljer fel vägar. :))


Vi fortsätter köra mindre vägar, som ändå är ganska fina och dessutom mindre trafikerade. Kommer genom många fina små byar.


Och med många korsvirkeshus.


Regnet öser ner och då är det skönt att sitta i bilen. Samtidigt började vi leta efter en däcksfirma, det var dags att byta framdäcken efter 3 års körning och många tusen mil körda. I byn Asfeld fann vi den. Tyvärr hade de inte de däck som vi behövde hemma, men om vi hämtade dem på lagret, som låg ca 20 km bort, så skulle de sätta på dem. Självklart att vi gjorde det. Ingemar blev glad när han sedan skulle betala, de här däcken blev nästan 1000kr billigare än de förra. 235.00 € för 2 Hankook Däck, nu kan vi köra säkert igen.


Berit väljer konstiga vägar åt oss, inte den på kortare tiden och absolut inte kortaste vägen och någon annan inställning har vi inte. Det blev en hel del krokiga och backiga vägar, som dessutom tar tid när dimman kommer, vi knappt såg vägen.


Vårt mål idag var ställplatsen i Wertheim Village 
GPS N49 46 22 E009 34 48 här finns en gratis ställplats med tömning bredvid husbilsfirman Erwin Hymer World och nära till de (dyra) affärerna.
Vi hade räknat med att vara där innan det blev mörkt, men ca 40 km norr därifrån blev det stopp. 
Det hade varit en olycka och det en ordentlig sådan med 3 st bilar inblandade. Först trodde vi att det bara var 2 bilar som krockat, men sen såg vi att det fanns en tredje bil och den var nästan platt. Hur olyckan gått till, bara minuten innan vi kom, vet vi inte, men en person var död och minst en skadad och 3 obrukbara bilar. Det blev en lång väntan, hela 3 timmar. Många av personbilarna, från båda håll, kunde vända och ta andra vägar, det var tyvärr inte lika lätt för oss. 
I ett sådant läge var det bra att ha husbilen, vi kunde koka kaffe och få något i oss under tiden. 


En av de inblandade bilarna stod i kurvan. Den andra bilen var det inte mycket kvar av. Lastbilen var inte inblandad.När allt var uppstädat och borta fick vi äntligen fortsätta till ställplatsen dit vi kom vid tiotiden. Någon middag orkade vi inte göra det blev bara något lätt och sedan i säng.


7 kommentarer:

 1. Nej antagligen inte i år. Kanske blir det Marocko igen men inget är bestämt.

  SvaraRadera
 2. Så hemskt med bilolyckor. Någon sekund tar det bara, och så är allt förändrat... Kör försiktigt!

  SvaraRadera
 3. Usch så hemskt m olyckan!! Ta det lugnt i trafiken. Trevlig fortsatt resa.

  SvaraRadera
 4. Att komma så nära en olycka är ytterst obehagligt. Vi har också gjort det ett par gånger. Stackars människor som drabbas.

  SvaraRadera
 5. Hemskt när kommer så nära inpå en olycka. kör försiktigt snart är ni framme i värmen! Kram

  SvaraRadera
 6. Usch vad hemskt! Gäller ta det lugnt, men inte alltid ens eget beteende som styr. Ha dé gott!

  SvaraRadera