söndag 30 oktober 2016

Problemlösningar

Lördag morgon och solen strålar från klarblå himmel.....då behöver vi ut och röra på oss efter att ha suttit stilla i husbilen i flera dagar. Det var bara att gå från ställplatsen och rakt över cykelbanan, så var man på stranden.


Stranden ja...den bestod på många ställen endast av snäckor i massor.


Som vanligt kan jag inte hålla mig, utan måste känna på vattnet och det var faktiskt badvänligt ca 19 gr skulle jag tro, även så här långt upp, vi har ju en hel del mil kvar att åka söder ut. Morgonen var ju lite småkylig, natt-tempen var nog inte mer än +9 gr så jag avstod från ett dopp :)


Inte var det mycket folk på stranden heller, några fiskare och några barn som lekte i vattnet.


Nu passade vi på att ta en långpromenad efter stranden.


Det finns fina cykelvägar här, men i år har vi inga cyklar med.....Ingemar vill inte ha övervikt på bilen...hm...undrar hur det blir med det på hemvägen? Vi tog i alla fall cykelvägen tillbaka och det blev en bra runda vi gjorde till fots.


Vi löste en ny biljett för att stanna en natt till och nu visste vi ju hur man gjorde.
Söndag morgon och vi skulle fortsätta mot den Spanska gränsen. Åker fram till bommen och stoppar i min biljett....tror ni bommen gick upp?? Nej då den stannade allt kvar på sin plats. Vi bad en ny fransman om hjälp....och de är väldigt hjälpsamma mot oss svenskar, som inte kan ett ord franska. :)
Inte heller han kunde få biljetten att funka, en tysk kom och försökte, med samma resultat. Fransosen tryckte då på hjälptelefonen...läste upp från vår biljett att den skulle gälla till klockan 15.30....då gick bommen upp och vi skyndade oss att köra ut....puh!! Jag kunde faktiskt ett ord franska ....Merci! :)
Nu ställer vi in "Berit" på Narbonne Plage för där tänkte vi fika.
Så blev det inte alls....för vägen vi tänkt oss dit var avstängd så vi stannade i Grussion, vände sedan och fortsatte mot Argeles, som ligger söder om Perignan. Och nu följer vi kusten igen.


Lite roligare att åka en annan väg en den vanliga. Sådana här figurer brukar man se på Öland och Gotland, men då står de på land.


Vi kör genom många typiska semesterbyar, som nu är nästan avfolkade. Någon enstaka husbil kan vi se, men annars är här väldigt tomt, trots så vackert och fint väder.


Parkeringar finns efter hela strandremsan och jag kan tänka mig att här är fullt på sommaren, nu endast några husbilar och personbilar.


Vi skymtar bergen Mont Albéres, som är en del av Pyrenéerna,  
Albères har varit en gränsövergång till den iberiska halvön sedan urminnes tider , vilket framgår av de romerska lämningar av Domitianus och ruinerna av Panissars pass .står det i Wikipedia.
Och vi måste över här för att komma till Spanien :)


Nu blir det den vanliga vägen mot Perthus och vi skymtar motorvägen framför oss.


Passerar gränsen, som numera inte är bemannad....och så var vi i Spanien igen. 


Vi stannar på parkeringen in till det stora varuhuset och går för lite shopping. Jag hade hoppats på att göra några fynd, men så blev det inte. Några flaskor med dyr Whisky och lite likör fick vi iallafall med oss :)
Ställer åter in "Berit" på en plats vi övernattat på tidigare i Empuriabrava. Kommer dit och där är skyltat med förbud för husbilar och husvagnar överallt.
Var ska vi nu övernatta? Fortsätter på en mindre väg och i byn Fortia hittar vi en stor parkering där det också är återvinning.


Här stannar vi för natten.GPS N42 14 40 E003 02 19
 bra upplyst så det blir nog inga problem i natt, visserligen en del trafik på vägen intill, men vi brukar sova gott ändå.

6 kommentarer:

 1. Go' kväll, nu går det fort söderut........längtar ni till värmen.....Kram och välkomna!

  SvaraRadera
 2. Fin kustväg. Nu ska jag läsa ifatt en del jag missat.

  SvaraRadera
 3. Cykelvägen ni gick på i Sete, för sex år sedan var det en liten väg och där stod vi på rad tillsammans med 70 andra husbilar parkerade.
  Mycket ändras under åren som går, det märker ni också tydligt när ni kommer till platser ni stått på tidigare som blivit avstängda.
  Njut av värme och hav nu.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi har åkt den tidigare och den är ordentligt krokig. Denna gången ville inte Ingemar åka den. :)

  SvaraRadera
 5. Naturligtvis är det ett gränsval. Men utan cyklar skulle jag känna mig helt punkterad. Ha det gott på er resa.

  SvaraRadera
 6. Så härligt att vara på väg söderut igen :-)

  Dom där "raukarna" undviker nog vattnet på Gotland för att det är för kallt... ;-)

  SvaraRadera