torsdag 15 oktober 2015

Resan fortsätter

Innan vi kan starta för dagen behövde vi fylla på plånboken, dags att leta efter en bankomat. Det blev en kort promenad in till centrum, många vinbutiker går vi förbi. 


I centrum håller de på att tömma de underjordiska soptunnorna :) Vi har sett dem i Spanien också, men det är första gången vi ser hur de tömmer dem. Regnet kommer och vi får skynda tillbaka till HB. Nu är det dags att att ta en titt på kartan för att se vilken väg vi ska ta. Vi kör mot Valance sen får "Berit" välja väg.


Fortfarande halvklart väder med låga moln. Hösten känns betydligt närmare här än när vi for hemifrån. Vi hamna till slut i en by som heter Die den här gången blir det inga 40 mil körda bara ett 10 tal för det regnar. 
Ställplatsen N44 45 03 E05 22 25 kostar 5 € men i det här vädret kommer ingen och tar betalt VA finns . Måste säga att Frankrike liksom Tyskland har enkla och bra ställplatser oftast med VA och även el till rimliga priser, mellan 5 och 10 € är helt ok, när man bara ska stå en natt. Morgonen därpå går vi upp till turistbyrån som  ligger alldeles intill och där finns gratis wifi. 


Vi fortsätter på Route Napoléon och har Castellane som mål.
Nu följer vi floden också, rätt som det är kommer det upp en skylt... vi ska välja en annan väg, men se det vill inte "Berit" vi kör en bit, men får sedan ge upp och vända för att ta den andra vägen till Castellane. Troligtvis har det varit ett ras över vägen för småbilar får köra men inte vi.
Många vackra vyer på vägen mot nästa ställplats.


Castellanes ställplats ligger nära centrum och är på en vanlig parkering den finns i BA N43 50 46 E06 30 54 även här VA och man löser biljett 6,50€ Vi söker upp turistbyrån för att få en karta över Gorges de Verdon Canyon. 
Hittade ett fritt wifi på ett hotell men det är segt, fortsättning följer :)8 kommentarer:

 1. Ni har haft det lite upp o ned med vädret, men det kan bara bli bättre.
  Ha det fortsatt bra, och kör försiktigt.
  Sven & Sussi (Ventilen)

  SvaraRadera
 2. Spännande att följa er på resan och se fina bilder. Vi känner igen småvägarna man hamnade på i Frankrike. Saknar det goda vinet man kunde köpa så lätt överallt.
  Ha en fortsatt fin resa och kör försiktigt.
  Ann-Sofie och Lennart

  SvaraRadera
 3. Visst är det fint i Castellane!? Tråkigt med vädret dock... Vi står själva utanför en nationalpark som ska vara superfin, men ingen idé att gå in just nu när det ösregnar... ;)

  SvaraRadera
 4. Trist med aregn men ändå massor med fint som ni får se. Vi inser att vi har mycket kvar att undersöka/uppleva! Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Ni har haft det lite upp o ned med vädret, men det kan bara bli bättre.
  Ha det fortsatt bra, och kör försiktigt.
  Sven & Sussi (Ventilen)

  SvaraRadera
 6. Lite otur med vädret, men ändå en trevlig resa :) Många fina bilder... härligt!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Kanske skulle man ha häst o vagn som Napoleon när man kör på så smala vägar. Fantastisk fina klippformationer, spännande tur förstår vi. Ha en fortsatt go tur.

  SvaraRadera
 8. Spännande att få se mer av Gorges Du Verdon
  Ha det fortsatt bra

  SvaraRadera