fredag 9 oktober 2015

Mot Tyskland


Onsdag den 7/10 Rödby till Puttgarden.

Vaknade till en dimmig dag, men bron syns ändå i dimman. Enligt prognoserna så ska det regna och blåsa 9 s/m....jag som avskyr att vara på sjön då. Vi kom iväg mot färjan strax eter tio. 


Färjan Rödby - Puttgarden kostar med brobizz 729 Dkr. Även den här gången har vi tur och behöver inte vänta länge innan vi får köra ombord. En hel del folk med den här gången och många handlar parfymer, godsaker och sprit, jag köpte lite saltlakris det går inte att få tag på söder ut.


Kör nu på autobahn mot Hamburg, stannar och fikar och får syn på den här bilen. Husbil??? Nej det var "Malermaester" i alla fall står det så på dörren.
Kör vidare mot Hannover då börjar varningslampan för bränslet lysa. Vi åker in mot Hildesheim, som ligger några mil söder om Hannover och letar en mack. Diesel kostar 1,07 €/L billigt tycker vi.


Klockan är en bra bit in på em och det är dags att söka en nattplats. Tidigare då vi hade internet hade jag gått in på Tyskland (höger sida i bloggen) och hittade där en stellplats utan service och gratis, men nära vatten i Hildesheim, det passar oss perfekt. Visserligen ser vägen in ut mer som en promenadväg, men skylten med husbilen på visar in oss.
GPS N52 08 20 E09 57 14


Här står redan både husvagn och husbil och vi får en fin utsikt.


En motionsslinga på några km går runt sjön och efter många timmar i bilen känns det skönt att ta en promenad.
Vi kan se husbilarna från andra sidan sjön.


Vi blev till sist 7 husbilar och en husvagn, några kom sent men fick inte plats. 
I morgon fortsätter vi mot Moseldalen. 
Ha de gott!

7 kommentarer:

 1. Så fin bron var från er utsiktsplats. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Det måste vara härligt att vara på G igen.

  SvaraRadera
 3. Vi räknar med att vara i Tyskland om någon vecka!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Finns inget bättre än att ligga vid en sjö. Fortsatt trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Synd att vi inte kunde träffas när vi var samtidigt i Hannover.
  Ha en fortsatt bra resa. Kram Thomas o Annica.

  SvaraRadera
 6. Ni hade tur som kom fram i tid till den lilla mysiga ställplatsen med sjöutsikt. Sådana platser gillar vi också. Ogillar när varningslampan för bränsletanken tänds. Den lampan har tänts några gånger och skapat en del onödiga besvär. Numera passar jag på att tanka betydligt tidigare.

  SvaraRadera