måndag 19 oktober 2015

Efter kusten ner mot Vinaros

Läser om alla som ställer in sina bilar för vinterförvaring och att pensionsåldern ska höjas, känner mig/oss väldigt priviligerad, som kan åka ner till värmen.
Idag lämnade vi  Plaja d´Aro och den trafikerade gatan. Efter sedvanlig tömning och påfyllning av vatten, fick vi besök av ett svenskt par från Skene. De hade läst vår blogg :) Jag blir så glad när folk kommer fram och hälsar och berättar att de läser min blogg. De var på hemväg och vi åker åt andra hållet.
Det var när vi skulle åka därifrån, som vi upptäckte varför det varit sådan trafik, (hade inte varit med om det tidigare) i rondellen med Anden, där var det vägarbete och genomfartsgatan var avstängd....inte undra på att alla skulle förbi ställplatsen :)


Vi följer C35 mot Sabadell vill inte åka för nära Barcelona. Grön och lummig väg.


Första biten rejält krokig och träden står givakt i långa rader. Att det sedan är gratis motorväg förbi Sabadell och söder ut missade vi och hamnade inne i själva stan med massor av rondeller och trafikljus, dessutom avstängda vägar så "Berit" fick nippran, när hon skulle räkna om rutten.Vi kom till slut rätt och fortsatte ner mot Vilafranca, sen blev det N340 resten av vägen mot Tarragona 
Är vägen för smal ... ja då bygger man en ny bredvid och lite högre, så funkar trafiken :)Vi märker att det har hänt en del på 1,5 år, nya vägar som inte funnits tidigare och oftast är det N340 som de byggt om och då till gratis motorvägsstandard. Vi gör en avstickare till Amposta, men nu stämmer inte vägarna alls, det blir att snurra runt en stund i stan innan vi är på rätt väg mot St Carles. Där har vi stått tidigare, men tycker det är för tidigt att stanna. 
Nu har vi även stött på det dåliga vädret, men det är +20 gr och väldigt hög luftfuktighet, kan bli svårt med sömnen i natt :)Vi kör nu mot  Vinaros och in i byn sedan efter stranden, hittar en grusplan där det redan står en husbil. Här får man egentligen inte stå, men det gäller nog mest när det är sommar. Nu är det busväder ute så det spelar nog ingen roll då :))
 N 40 28 38 E 00 29 07 Här stannar vi i natt och sover gott till havets brus och vågorna som slår in mot stranden  :))
i morgon blir det nytt mål.5 kommentarer:

 1. Hej
  Kul att läsa om er resa, funderar själv på att i början på november dra neråt Spanien
  Utan fru och hund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför utan fru och hund? De behöver säkert lite omväxling de också :))

   Radera