tisdag 20 oktober 2015

Målet idag St Pola

Vi startade från Vinaros vid 10 tiden, fortfarande mulet, men vinden har lugnat sig lite. Besöker ett Carrefour för att fylla på kylskåpet lite. Det går åt mycket ägg, ost, grädde och grönsaker när man äter LCHF. 
Vi fortsätter söder ut och har som mål att komma till St Pola och dess ställplats. St Pola ligger söder om Alicante ca 35 mil dit.
Spanien har byggt flera stora avfarter och "Berit" och vi har lite problem att hitta rätt väg. Hon "snurrar" hit och dit och kan inte bestämma sig, vi får till slut välja väg själva. :)


Väg N340 har fått en riktig "ansiktslyftning" kan man säga, betydligt bättre väg än tidigare.  A7 är gratis motorväg runt Castello och Valencia så man slipper åka in i storstäderna och det flyter på ganska bra.


Vädret är inte det bästa, molnen går lågt och så småningom kommer vi in i ett riktigt regnoväder.


Vi behöver tanka och hittar en mack som bara tar 0,989 €/L det är nog billigaste hitintills.


Från Valencia väljer vi A35 som går längre in i landet istället för N332 som följer kusten. Det är numera fin motorvägsstandard även på den och en lång tunnel.


Ju närmare vi kommer Alicante ju ljusare blir det och snart är det dags att ställa tillbaka klockan 1 timma. Här nere är det än så länge ljust fram till 19 tiden.


Vi landar till slut i St Pola på Europa Camper Park med gratis wifi,  Oliver, som den nya ägaren på ställplatsen heter, hälsar oss varmt välkomna. 
  N 38 12 30 W00 34 278 kommentarer:

 1. Ni har hunnit långt som redan är i Spanien:) Våra kompisar står på campingen i Santa Pola. Dom åker dit varje år och står ca 3 månader där.Kul att vara på plats för er nu. Hoppas vädret blir bättre. Ibland är det bara skönt med värme om än det är mulet:)) Ha det superfint:) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig ....värmen är perfekt! Fast jag hade ju hoppats det skulle kunna gå att ta sig ett dopp :) Det ska bli sol i dagarna 2 :D

   Radera
 2. Nu är ni inte långt från där vi ligger på La Marina. Roligt att följa eran blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi känner väl till La Marina och La Pinet :) Kul att ni följer oss.

   Radera
 3. Härligt att följa er på er färd nere i södra Europa. Även om vi hade möjligheter så tror jag inte det är något för oss... inte just nu i alla fall. Vi vill inte lämna Sixten, katten som valt oss till sin familj och är livrädd för alla andra. Ja, så är det barnbarnen - skulle vara oerhört jobbigt att inte få träffa dem på flera månader. Dessutom så gillar jag årstidsväxlingarna :)
  Scharlakans- och ängsvaxskivlingarna är goda matsvampar som man framför allt hittar i betad hagmark eller på hävdad ängsmark.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också årstiderna men vill gärna vara i värmen också.
   Barnbarnen får klara sig utan oss under ett par månader , men det finns skype så vi kan ha kontakt den vägen.
   Måste nog leta efter den svampen nästa gång. :)

   Radera
 4. Vädret kan man inte göra så mycket åt, det blir vad det blir. Man behöver inte gilla läget bara anpassa sig. Infrastrukturen i Spanien har successivt förbättrats påtagligt under drygt trettio år som vi hade en andelslägenhet nere på solkusten. Tror att vi genom EU har bidragit en hel del.

  SvaraRadera
 5. Är ni redan i St Pola? Då är ni snart nere hos oss......tala om när ni kommer så vi inte spelar golf den dage! Kram!

  SvaraRadera