tisdag 4 augusti 2015

Dags för Kräftskivan

Tänk snart är det dags igen för det årliga partyt......ja jag tror de flesta antingen har ett kräftkalas eller ska vara med om ett sådant. 


Vi brukar träffas hos kompisarna och äta kräftor.... men även räkor, det finns de som föredrar räkor....jag älskar båda sorterna....bara det inte vore så pilligt med skalen.


För er som inte tänker ha någon kräftskiva själv eller inte är bjuden på någon finns ett alternativ.  
Den 22 augusti är det kräftskiva på Bauergården i Bunn.
Tyvärr så kan vi inte själva vara med, vi är då på resande fot i ett par veckor, men gå in på deras hemsida och läs mer om Kräftskivan  och varför inte boka en plats på en gång det skulle jag ha gjort.... om vi varit hemma den helgen. 


Vad vore en kräftskiva utan lekar?? Brukar ni också ha lekar och vilka i så fall?


Sånger hör ju också till och jag sparar oftast häftena för att använda nån annan gång. Köper man hattar så följer det ibland med kräftvisor.


Förr om åren....när jag var barn....då fick vi vara med och fiska kräftor, alltid lika spännande. Vi har även... för så där en 30 år sedan.... fiskat här i Åsunden, idag finns knappt några kräftor kvar. Tråkigt!
Nej nu får man köpa dem på affären i stället....för det är ju en tradition att äta kräftor...eller hur? 

Glöm inte att kolla in Bauergårdens Kräftskiva!5 kommentarer:

 1. Åh vad gott! Den här tiden kommer vi väl suktas med massor av bilder på kräftor i bloggarna! ;) Idag åker vi nog mot Noto, ska bli intressant! Förresten, ställplatsen där vi står nu (trädgården i Pozzallo) är öppen året runt och det är tydligen på vintern han har mest gäster. Han sa att det kommer många svenskar, tyskar, holländare och schweizare då. Vissa ställplatser är lustigt nog lite tomma nu i augusti. Här stod vi ett litet gäng bilar för nån dag sen. Men idag tror jag nästan att vi är ensamma... Den förrförra ställplatsen vid en strand (San Giorgio) var också halvtom. (Däremot var det lite mer bilar i Marina di Ragusa). Lite lustigt att det är så gott om plats på ställplatserna med tanke på att campingarna är ganska fulla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska lägga den platsen på minnet om vi åker ner dit någon fler gång. Tyvärr träffade vi inte på den. Att det är så tomt på gäster, men fler på andra ställplatser kan kanske bero på att det kostar och den andra i Marina di Ragusa är gratis :)

   Radera
 2. Gott med skaldjur dock ett pyssel att komma åt maten men hör ju liksom till hihihi
  Kram

  SvaraRadera
 3. Bauergården är en pärla!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är en av dom som inte äter räkor eller kräftor. Men då får någon annan äta mer istället för mej:)) Ha det fint. Kram

  SvaraRadera