onsdag 19 augusti 2015

Ölandsbesök

Efter kräftkalaset på lördagen fortsatte vi på söndagen mot Öland. Långa och raka vägar i Småland.


Vi hittar en rastplats för en fika. Där fanns också en våg, så vi passade på att väga husbilen.....ujujuj  inte bra 110 kg för mycket och då hade vi inga cyklar med :(  OK vi hade full tank, full vattentank och välfyllt kyl och frys, vi hade ju tänkt vara ute i 2 veckor. Hur ska det gå i höst?? 
Rastplatsen heter Forsheda N57 09 57 E013 48 08


Fortsatte sedan mot Kalmar hittade där en bra parkering för husbilar vid Kalmarsundsparken. Här sov vi lugnt tillsammans med några tyska husbilar.
Vi reagerade lite på alla husbilar, husvagnar och bilar med cyklar på taket. Nu fick vi veta att det hade varit tävlingen Ironman i Kalmar, inte undra på att det var sådan trafik från Kalmar.


Tog en promenad i omgivningarna. Här i området har jag varit som barn, då min farmor och farfar bodde här. På den tiden fanns inte det fina badet, men på den stora gräsmattan dansades det kring midsommarstången.


Nog för att vi har sett busshållplatser, men en Pusshållplats....det var nog första gången. Undrar hur många som stannat till och gett sin partner en puss här :)


Kalmar slott....här har jag också varit många gånger. Jag brukade följa med när det var en guidad tur, för att kolla om alla guider visade allt spännande som fanns på slottet. Den hemliga toaletten, bakom den osynliga dörren, var väldigt intressant och visade inte guiden den,  ja då frågade jag alltid var de hade sin toalett på den tiden.... då kom hon på att visa den för de som var intresserade och jag blev nöjd. :)


Ett annat minne var färjorna, som gick från Kalmar till Öland. Här hjälpte jag en kompis att sälja kartor över Öland till bilarna, som stod i kö för att komma med färjan.Vi fortsatte över bron mot Färjestaden, där det blev besök i lite affärer innan vi styrde mot södra Öland. Fick syn på en skylt om träskor i närheten av Degerhamn, åker dit och visst fanns det fina träskor, men de är för höga för mig, som ständigt vrickar fötterna. Här litar man på folk för det var självbetjäning :)


Vi kör runt udden och hamnar till slut i Bläsinge, där vi hälsar på min kusin och hans fru. Även här har jag tillbringat många ungdomsår med många glada minnen.


I Bläsinge finns två ställplatser, den ena med el och service för 100 kr den andra med endast ett torrdass 50 kr. Det blåser ordentligt och vindsurfarna utnyttjar vinden. Det hoppas högt bland vågorna.


När vi ska gå iväg och hälsa på min kusin så höll vi på att trampa på den här larven. Någon som vet vad det är? En fjärilslarv? Den hade väldigt lång framända såg nästan ut som en minikrokodil med lång nos. Stora prickar på sidorna.


I den minsta delen av stugan tillbringade jag många somrar tillsammans med mina kusiner. Där bodde vi... 2 vuxna och tre barn på en yta av ca 2,5 x 4 m


Efter kaffet och besöket fortsatte vi mot den norra delen, men mer om det i nästa inlägg.

6 kommentarer:

 1. Vi är också på Öland och tänker tillbringa en vecka här!

  Kram

  SvaraRadera
 2. är det Kjell som har *stugan* på Öland......så fint dom har gjort. Jag minns utedasset där du hade skrivit *här vilar min sommarsjuka* på väggen :)

  SvaraRadera
 3. Då kanske våra vägar korsas eftersom vi också är här några dagar

  SvaraRadera
 4. Pusshållplatsen var fin! :) Hälsningar från fina Albanien!

  SvaraRadera
 5. Håller med om att pusshållplatsen var söt:) wow så häftigt...att det var självbetjäning:) Helt otroligt måste jag säga. Jag kan inte heller gå i träskor..vricknings risk:)) Kram

  SvaraRadera
 6. Den där pusshållplatsen var häftig.....träskor är inget för mig heller......ostadigt...kram och Puss till Er och tack för senast!

  SvaraRadera